Łatwe i szybkie danie: Makaron z pikantnym sosem „arrabbiata”

Makaron-z-pikantnym-sosem-Arrabbiata

Składniki na danie – Makaron z pikantnym sosem „arrabbiata”:

  • ugotowany makaron np. penne – 250 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr – 1 opakowanie
  • czerwona cebula – 1 sztuka
  • biała cebula – 1 sztuka
  • zielona papryka – 1 sztuka
  • papryczka chilli – 1 sztuka
  • czarne oliwki bez pestek – 2 łyżki
  • ząbek czosnku – 3 sztuki
  • oliwa – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1.  Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki.
  2.  Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez ok. 5 minut.
  3.  Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Dodaj oliwki i całość zagotuj.
  4.  Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym ale dente i podawaj.

 

 

 

danie pochodzi z portalu:  www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (168 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  11 marca 2014 18:43

    Teraz u mnie codziennie na obiad będzie makaron:-)

    Odpowiedz
  2. bbo  11 marca 2014 19:32

    Osobiście wolę łagodne sosy.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany