Zapiekane makaronowe muszle z twarożkiem i buraczkiem

Składniki na danie: Zapiekane makaronowe muszle z twarożkiem i buraczkiem

  • – 10 dag wędzonego twarogu
  • – 14 sztuk makaronu (duże muszle)
  • – 1 buraczek
  • – 1 ząbek czosnku
  • – 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • – 2 łyżki ziaren słonecznika Siesta
  • – 2 łyżki oliwy z oliwek
  • – 1 łyżeczka czarnuszki
  • – sól
  • – Koperek suszony Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • Kurkuma Appetita

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie z Kurkumą Appetita, odcedź i zahartuj zimna wodą. Umyj buraka, ugotuj go, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, następnie zmiksuj z twarogiem i czosnkiem. Dodaj do masy Koperek suszony Appetita i podprażony na suchej patelni Słonecznik Siesta. Dopraw solą i Pieprzem czarnym mielonym Appetita. Nałóż porcje do muszelek. Makaron ułóż w naczyniu do zapiekania, polej oliwą i piecz przez 15 minut          w temperaturze 180°C.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (313 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  24 lutego 2017 19:09

    Hmm…

    Odpowiedz
  2. Jaworka  25 lutego 2017 12:15

    trochę dużo roboty nadziać takie małe muszelki ale może być smaczne

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany