Czekoladowe praliny z otrębami

Praliny-czekoladowe-z-otrebami-2

Składniki na Czekoladowe praliny :

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • 50 g masła
  • 100 g suszonych moreli pokrojonych w drobną kostkę
  • 200 g otrąb granulowanych
    z truskawkami Kupiec
  • kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

Czekoladę połamać do żaroodpornej miski i ustawić na garnku z delikatnie gotującą się wodą. Dodać mleko i masło. Cały czas mieszając rozpuścić całość, zdjąć z garnka, dodać morele i otręby. Dokładnie wymieszać, odstawić do przestudzenia. Mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtaczać w kakao.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (202 głosów, średnia: 4,44 z 5)
zapisuję głos...