Czekoladowe praliny z otrębami

Praliny-czekoladowe-z-otrebami-2

Składniki na Czekoladowe praliny :

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • 50 g masła
  • 100 g suszonych moreli pokrojonych w drobną kostkę
  • 200 g otrąb granulowanych
    z truskawkami Kupiec
  • kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

Czekoladę połamać do żaroodpornej miski i ustawić na garnku z delikatnie gotującą się wodą. Dodać mleko i masło. Cały czas mieszając rozpuścić całość, zdjąć z garnka, dodać morele i otręby. Dokładnie wymieszać, odstawić do przestudzenia. Mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtaczać w kakao.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (171 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  11 sierpnia 2014 14:32

    Słodycze, ale ze zdrowym składem:-)

    Odpowiedz
  2. lola.92  11 sierpnia 2014 17:34

    Fajny przepis, muszę raz spróbować.

    Odpowiedz
  3. bbo  11 sierpnia 2014 20:49

    Gdyby nie ta ogromna ilość kakaa, za którym nie przepadam…

    Odpowiedz
  4. scrabble  13 kwietnia 2015 18:32

    łatwe, szybkie i podejrzewam, że pyszne. Dzięki za przepis 🙂

    Odpowiedz
  5. Justyna  5 maja 2015 09:57

    Czekolada ! 😀

    Odpowiedz
  6. malinowaja  29 listopada 2015 20:43

    Wygląda apetycznie i jest proste do wykonania 🙂

    Odpowiedz
  7. efffciaa  8 marca 2016 15:28

    Otrąb nie cierpię i tak już od wczesnego dzieciństwa „, ale kilka razy zdarzyło mi się zrobić danie gdzie dodawałam otręby i w połaczeniu z innymi składnikami całkiem fajnie smakuję .

    Odpowiedz
  8. stokrotkapolna  21 grudnia 2016 15:20

    No no no,na pewno smaczne,ale też i kaloryczne, ale co tam, zjadlabym i to już.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany