Czekoladowe praliny z otrębami
Składniki na Czekoladowe praliny :
- 200 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki mleka
- 50 g masła
- 100 g suszonych moreli pokrojonych w drobną kostkę
- 200 g otrąb granulowanych
z truskawkami Kupiec - kakao do obtoczenia
Przygotowanie:
Czekoladę połamać do żaroodpornej miski i ustawić na garnku z delikatnie gotującą się wodą. Dodać mleko i masło. Cały czas mieszając rozpuścić całość, zdjąć z garnka, dodać morele i otręby. Dokładnie wymieszać, odstawić do przestudzenia. Mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtaczać w kakao.
Komentarze
Słodycze, ale ze zdrowym składem:-)
Fajny przepis, muszę raz spróbować.
Gdyby nie ta ogromna ilość kakaa, za którym nie przepadam…
łatwe, szybkie i podejrzewam, że pyszne. Dzięki za przepis 🙂
Czekolada ! 😀
Wygląda apetycznie i jest proste do wykonania 🙂
Otrąb nie cierpię i tak już od wczesnego dzieciństwa „, ale kilka razy zdarzyło mi się zrobić danie gdzie dodawałam otręby i w połaczeniu z innymi składnikami całkiem fajnie smakuję .
No no no,na pewno smaczne,ale też i kaloryczne, ale co tam, zjadlabym i to już.