Przepis na: Penne z łososiem w pomidorowym sosie
Składniki na danie – Penne z łososiem w pomidorowym sosie:
- Makaron Lubella Pióra (1 op.)
- Filet z łososia (300g)
- Pomidorów krojone w puszce (2 op.)
- Szczypiorek
- Natka pietruszki
- Koper włoski (1/2 bulwy)
- Por (biała część)
- Czosnek (4 ząbki)
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta
Filet kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie. Zdejmujemy rybę z patelni i odkładamy na talerzyk.
Warzywa siekamy drobno i smażymy na patelni dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gdy się zarumienią dodajemy pomidory z puszki i chwilę gotujemy. Gdy sos zgęstnieje dodajemy rybę i ugotowany makaron. Podajemy udekorowane siekanym szczypiorkiem i natką.