Gulasz rybny z dorsza i łososia

Składniki na: Gulasz rybny z dorsza 

  • biała ryba, np. dorsz – 200 g
  • Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr – 1 opakowanie
  • łosoś – 200 g
  • mule – 200 g
  • krewetki – 10 sztuk
  • szalotki – 10 sztuk
  • pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
  • kapary – 2 łyżki
  • ostra papryka – 1 sztuka
  • świeże zioła (pietruszka, tymianek, oregano, bazylia)
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni podsmaż posiekany czosnek, chili oraz przekrojone na pół cebulki. Wrzuć mule i wszystko razem smaż chwilę.
  2. Następnie zalej pomidorami z puszki, dodaj kapary i Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr, który wzbogaci smak dania, oraz pół szklanki wody. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj pokrojoną w grubą kostkę rybę oraz krewetki. Gulasz gotuj ok. 5 minut pod przykryciem.
  4. Gotowy gulasz dopraw najlepiej świeżo posiekanymi ziołami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (86 głosów, średnia: 4,77 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Wusia  22 sierpnia 2017 16:08

    Fajny przepis,ale 5 min. dla krewetek to zdecydowanie za długo. Mule jak tylko się otworzą też są gotowe.

    Odpowiedz
  2. martucha180  22 sierpnia 2017 21:06

    Gulaszu rybnego nie jadłam

    Odpowiedz
  3. Aneta  8 września 2017 12:20

    Ciekawy przepis, aczkolwiek nie jestem fanką owoców morza.

    Odpowiedz
  4. Jaworka  10 września 2017 21:03

    Mogę zjeść gulasz ale bez muli i krewetek chociaz może to byc pyszne ale krewetki kojarzą mi się okropnie

    Odpowiedz
  5. efffciaa  11 października 2017 14:25

    Ta potrawa zupełni jest nie dla mnie . Zdecydowanie wolę rybę w jednym kawałku , przy takich ma,łych kawałeczkach ciężko ją wyfiletować , a potem zabawa z ościami – zamiast jedzenia .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.