Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki

Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki

Składniki na – Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki: 

  • Makaron Lubella Muszelki (1 op.)
  • Bulion drobiowy (2l)
  • Mięso mielone (500g)
  • Szpinak lub kapusta włoska (główka lub 1/2 główki)
  • Jajka (2 szt.)
  • Sól, pieprz
  • Tymianek
  • Pomidor (4 szt.)
  • Rozmaryn (2 gałązki)

Przygotowanie:

Bulion zagotowujemy i dodajemy do niego posiekany szpinak i pokrojone w kostkę pomidory oraz gałązki tymianku i rozmarynu.

Mięso, jaja, sól oraz pieprz mieszamy i formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej się zupy. Dodajemy do zupy makaron i gotujemy go zgodnie z czasem podanym na opakowaniu przez producenta.

Gdy makaron będzie gotowy podajemy zupę.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (224 głosów, średnia: 4,50 z 5)
zapisuję głos...