Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki
Składniki na – Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki:
- Makaron Lubella Muszelki (1 op.)
- Bulion drobiowy (2l)
- Mięso mielone (500g)
- Szpinak lub kapusta włoska (główka lub 1/2 główki)
- Jajka (2 szt.)
- Sól, pieprz
- Tymianek
- Pomidor (4 szt.)
- Rozmaryn (2 gałązki)
Przygotowanie:
Bulion zagotowujemy i dodajemy do niego posiekany szpinak i pokrojone w kostkę pomidory oraz gałązki tymianku i rozmarynu.
Mięso, jaja, sól oraz pieprz mieszamy i formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej się zupy. Dodajemy do zupy makaron i gotujemy go zgodnie z czasem podanym na opakowaniu przez producenta.
Gdy makaron będzie gotowy podajemy zupę.
Komentarze
Dobre są takie jednogarnkowe dania 2w1.
Dobra gęsta zupa na wiosnę.
Lubię takie zupy, więc warto spróbować.
Zupy ze szpinakiem jeszcze nie jadłam!
wygląda ładnie
Super danie. Doskonale nadaje się na obiad. Na pewno wypróbuje.
Synowa taką robi,pychotka. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.