Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki

Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki

Składniki na – Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki: 

  • Makaron Lubella Muszelki (1 op.)
  • Bulion drobiowy (2l)
  • Mięso mielone (500g)
  • Szpinak lub kapusta włoska (główka lub 1/2 główki)
  • Jajka (2 szt.)
  • Sól, pieprz
  • Tymianek
  • Pomidor (4 szt.)
  • Rozmaryn (2 gałązki)

Przygotowanie:

Bulion zagotowujemy i dodajemy do niego posiekany szpinak i pokrojone w kostkę pomidory oraz gałązki tymianku i rozmarynu.

Mięso, jaja, sól oraz pieprz mieszamy i formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej się zupy. Dodajemy do zupy makaron i gotujemy go zgodnie z czasem podanym na opakowaniu przez producenta.

Gdy makaron będzie gotowy podajemy zupę.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (162 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  11 maja 2015 11:36

    Dobre są takie jednogarnkowe dania 2w1.

    Odpowiedz
  2. Wusia  11 maja 2015 11:40

    Dobra gęsta zupa na wiosnę.

    Odpowiedz
  3. macierzanka  11 maja 2015 19:36

    Lubię takie zupy, więc warto spróbować.

    Odpowiedz
  4. martucha180  11 maja 2015 20:44

    Zupy ze szpinakiem jeszcze nie jadłam!

    Odpowiedz
  5. Ewelina  11 maja 2015 22:45

    wygląda ładnie

    Odpowiedz
  6. Kmakolagwa  13 maja 2015 18:20

    Super danie. Doskonale nadaje się na obiad. Na pewno wypróbuje.

    Odpowiedz
  7. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:58

    Synowa taką robi,pychotka. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany