Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki
Składniki na – Zupa ze szpinakiem, klopsikami i makaronem muszelki:
- Makaron Lubella Muszelki (1 op.)
- Bulion drobiowy (2l)
- Mięso mielone (500g)
- Szpinak lub kapusta włoska (główka lub 1/2 główki)
- Jajka (2 szt.)
- Sól, pieprz
- Tymianek
- Pomidor (4 szt.)
- Rozmaryn (2 gałązki)
Przygotowanie:
Bulion zagotowujemy i dodajemy do niego posiekany szpinak i pokrojone w kostkę pomidory oraz gałązki tymianku i rozmarynu.
Mięso, jaja, sól oraz pieprz mieszamy i formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej się zupy. Dodajemy do zupy makaron i gotujemy go zgodnie z czasem podanym na opakowaniu przez producenta.
Gdy makaron będzie gotowy podajemy zupę.