Przepis na: Zupa ze świeżych szparagów

Zupa ze świeżych szparagów przygotowana według receptury Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka zaskoczy Waszych znajomych! Spróbujcie sami!

Więcej o szparagach przeczytasz poniżej:


Przepis na: Zupa ze świeżych szparagów

Składniki na danie – Zupa ze świeżych szparagów:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • wiązka białych szparagów
  • woda  – 0,75l
  • sos sojowy –  1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18%  -100ml
  • śmietana kwaśna 18% – 100ml
  • masło  – 1 łyżka
  • mąka  – 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

 Inny przepis na szparagi

Wykonanie:

  • Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
  • Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
  • Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
  • Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

A może wypróbujesz inne oryginalne przepisy na zupy:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (212 głosów, średnia: 4,33 z 5)
zapisuję głos...