Zupa z kiełbasą typu chorizo i jarmużem

Zupa z kiełbasą typu chorizo i jarmużem

Czas przygotowania dania: Zupa z kiełbasą typu chorizo i jarmużem –  45 minut

Dla czterech osób

Składniki na danie: Zupa z kiełbasą typu chorizo i jarmużem

  • – 250 g chorizo
  • – 2 Bulionetki warzywne Knorr
  • – 0,5 kg ziemniaków
  • – 0,5 kg jarmużu
  • – 1 por
  • – 1 cebula
  • – 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

  1. Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i pora smażyć w garnku na margarynie około 5 minut na średnim ogniu. Dołożyć do tego ziemniaki, smażyć kolejne 5 minut, co chwilę mieszając.
  2. Do garnka dolać 1 litr wody, do której dodajemy Bulionetki Knorr, dzięki czemu zupa będzie doskonale doprawiona. Całość doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i pozostawić na nim, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie trzeba je rozgnieść w zupie. Dodać posiekany jarmuż i gotować około 10 minut.
  3. Równolegle należy pokrojone chorizo podsmażyć na patelni, aż stanie się chrupkie, dodając je do zupy tuż przed podaniem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (181 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Żanett  31 sierpnia 2015 12:21

    Bardzo fajny przepis, lubię zupy 🙂

    Odpowiedz
  2. sylwiawes  31 sierpnia 2015 12:42

    Ciekawy przepis 🙂

    Odpowiedz
  3. bbo  31 sierpnia 2015 12:51

    Chętnie bym spróbowała.

    Odpowiedz
  4. Ewelina  31 sierpnia 2015 13:28

    niezbyt lubię jarmuż, więc zupa nie dla mnie

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  31 sierpnia 2015 13:34

    Wydaje się bardzo dobra.

    Odpowiedz
  6. Aneta  31 sierpnia 2015 15:26

    Z podobnego przepisu, również z jarmużem i kiełbasą chorizo, robiłam coś na kształt dietetycznego bigosu – mega smaczne! 🙂

    Odpowiedz
  7. Jaworka  31 sierpnia 2015 15:31

    Świetny przepis uwielbiamy zupy więc na pewno wypróbuję i tą

    Odpowiedz
  8. macierzanka  31 sierpnia 2015 17:10

    Łatwy przepis, więc z chęcią spróbuję.

    Odpowiedz
  9. martucha180  31 sierpnia 2015 20:38

    Sceptycznie do niej podchodzę.

    Odpowiedz
  10. martus2833  31 sierpnia 2015 22:09

    Nie lubię chorizo więc przepis nie dla mnie.

    Odpowiedz
  11. Patriszia  1 września 2015 09:01

    Nie cierpię ani pora ani cebuli. Odejmując to powinno być smaczne 🙂

    Odpowiedz
  12. luna341  9 maja 2016 18:32

    Ciekawe połączenie i na pewno pyszne

    Odpowiedz
  13. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:19

    Nie wiem co to jest chorizo. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany