Zupa krem grzybowy na bazie serka topionego

Krem-grzybowy-z-serka-topionego_fot.-MSM-Mońki

Składniki na danie: Zupa krem grzybowy na bazie serka topionego

  • 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100 g)
  • 20 g suszonych podgrzybków
  • cebula
  • 4 świeże pieczarki
  • 3 łyżki oleju
  • 300 ml śmietanki słodkiej 18%
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Jeśli krem będzie za gęsty można dodać wywar z grzybów lub samą wodę.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (234 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...