Szybka jesienna zupa z klopsikami

jesienna_zupa_z_klopsikami

Składniki ma danie: jesienna zupa z klopsikami

  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 Bulionetka drobiowa Knorr
  • 300 g marchewki z groszkiem
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

  1. Połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Całość wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
  2. W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
  3. Dodaj bulionetkę Knorr, która dopełni smak potrawy. Następnie przykryj garnek.  Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 15 lub 20 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (170 głosów, średnia: 4,57 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Mimi  20 października 2016 09:52

    kocham zupy, ale bulionetki i kostki rosołowe itp. raczej nie są smaczne ani też zdrowe 🙂 liść laurowy, zile angielskie, odrobina soli, oraz więcej warzyw i będzie pycha 😀

    Odpowiedz
    • Jaworka  24 października 2016 18:52

      Przyznaję racje ja tez kocham zupy ale gotowe kostki to u mnie raz na ruski rok wywar i tak będzie dobry wygotuje się z klopsików do tego warzywa dodać przyprawy i super

      Odpowiedz
  2. Aneta  20 października 2016 11:39

    W sam raz na jesień! 🙂

    Odpowiedz
  3. MelaNika  20 października 2016 15:59

    Super pomysł na rozgrzewającą zupę, idealną na jesienną słotę, ale myślę, że raczej zrezygnowałabym z bulionetki na rzecz domowego bulionu 🙂

    Odpowiedz
  4. Wusia  20 października 2016 22:41

    Dobra zupa tylko ta bulionetka z chemią!? Proponuje zrobić samej bulionetki -ugotować w małej ilości wody pokrojoną lub starkowaną włoszczyznę tj marchew, seler, pietruszkę,por.Następnie wszystko zmiksować i wlać do plastikowej formy do robienia kostek lodu i do zamrażalnika.Używać jak kostek rosołowych -1 kostka na 1/2 litra zupy.

    Odpowiedz
    • martucha180  21 października 2016 09:26

      Dzięki 🙂

      Odpowiedz
  5. martucha180  21 października 2016 09:28

    Jeszcze klopsików w zupie nie jadłam…

    Odpowiedz
  6. nungal  21 października 2016 18:04

    przyznam, że jakoś mnie nie przekonuje ten przepis ani wygląd zupy na zdjęciu

    Odpowiedz
  7. Kama.Ga  23 października 2016 20:56

    bardzo ciekawe pomysły!polecam!

    Odpowiedz
  8. stokrotkapolna  6 listopada 2016 14:42

    Gotuję takie zupki z klopsikami, ale na wywarze z kurczaka, a nie na kostkach bulionetkach. I warzywka różne wtedy są w zupce. Ale groszek króluje.

    Odpowiedz
  9. efffciaa  11 maja 2017 15:19

    Ja bardzo często lubię różne zupy z klopsikami – u nas w domu jest to ten rodzaj mięska / dodatku do zupek , który rozchodzi się w mgnieniu oka i każdemu smakuje .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany