Zdrowe słodycze dla małych i dużych z Pasiek Rodziny Sadowskich

Pyszny, słodki i intensywnie czekoladowy – właśnie taki jest miód z kakao produkowany w Pasiekach Rodziny Sadowskich. Ta zwykła – niezwykła fuzja smaków zaskakuje swoją wyrazistością. Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalne nuty kakao uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które przecież nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowymi nadzieniami. Połącz przyjemne z pożytecznym, podając bliskim zdrowe słodycze!

mat. pras.

Zdrowe słodycze dla małych i dużych z Pasiek Rodziny Sadowskich

Miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich to niezwykle smaczne połączenie miodu wielokwiatowego z prawdziwym kakao. Ma bogaty i wielowymiarowy czekoladowy smak, dzięki czemu doskonale zastępuje tradycyjne słodycze. Jego  kompozycja gwarantuje przy tym zachowanie wszystkich zdrowotnych właściwości miodu – działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, antybakteryjnie i antywirusowo, a dodatek kakao zapewnia niezbędną porcję magnezu, który poprawia pamięć, usprawnia procesy uczenia się, wzmacnia kości i zęby. Miód z kakao doskonale sprawdza się w roli dodatku do kanapek, nadzienia do naleśników lub solo – jako słodka przekąska. Dodany do ciepłego mleka zamieni je w pyszne i wartościowe, rozgrzewające kakao!

Do kupienia na: pasiekisadowskich.pl

Cena:  słoik 430 g – 24 zł; słoik 1150 g – 48 zł

 

Polecamy także sprawdzony przepis na kulki mocy z miodem z kakao , które są zdrową alternatywą dla słodyczy!

 

Kulki mocy z miodem i kakao

Składniki:

  • 3 łyżki miodu z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich
  • 1 szklanka orzechów, migdałów – najlepiej   miks kilku rodzajów
  • ½ szklanki suszonych daktyli
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka zmielonych płatków owsianych

 

Daktyle namocz w gorącej wodzie, a orzechy zmiel w rozdrabniaczu. Połowę zmielonych orzechów wymieszaj z namoczonymi daktylami i jeszcze przez chwilę miksuj aż składniki dobrze się połączą. Następnie do powstałej masy dołóż pozostałą część orzechów oraz miód z kakao z Pasieki Rodziny Sadowskich, płatki owsiane oraz masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj ręką. Jeśli masa jest za sucha, możesz dodać odrobinę wody. Następnie uformuj kulki (możesz je obtoczyć w kakao lub wiórkach kokosowych – wedle własnego uznania) i przed podaniem schłodź kulki w lodówce.

Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (104 głosów, średnia: 4,25 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. m258  28 stycznia 2020 10:14

    muszę spróbować

    Odpowiedz
  2. alux  29 stycznia 2020 18:24

    Kaloryczna bomba i konserwanty. Jak już, to zastosować zwykłe masło i nie dodawać żadnych kupnych suszonych owoców. O miodach i innych produktach pszczelich na alejak.pl i zakładka miód.

    Odpowiedz
  3. m258  20 marca 2020 08:28

    ooo cudne!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany