Zdrowe słodycze dla małych i dużych z Pasiek Rodziny Sadowskich
Pyszny, słodki i intensywnie czekoladowy – właśnie taki jest miód z kakao produkowany w Pasiekach Rodziny Sadowskich. Ta zwykła – niezwykła fuzja smaków zaskakuje swoją wyrazistością. Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalne nuty kakao uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które przecież nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowymi nadzieniami. Połącz przyjemne z pożytecznym, podając bliskim zdrowe słodycze!
Zdrowe słodycze dla małych i dużych z Pasiek Rodziny Sadowskich
Miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich to niezwykle smaczne połączenie miodu wielokwiatowego z prawdziwym kakao. Ma bogaty i wielowymiarowy czekoladowy smak, dzięki czemu doskonale zastępuje tradycyjne słodycze. Jego kompozycja gwarantuje przy tym zachowanie wszystkich zdrowotnych właściwości miodu – działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, antybakteryjnie i antywirusowo, a dodatek kakao zapewnia niezbędną porcję magnezu, który poprawia pamięć, usprawnia procesy uczenia się, wzmacnia kości i zęby. Miód z kakao doskonale sprawdza się w roli dodatku do kanapek, nadzienia do naleśników lub solo – jako słodka przekąska. Dodany do ciepłego mleka zamieni je w pyszne i wartościowe, rozgrzewające kakao!
Cena: słoik 430 g – 24 zł; słoik 1150 g – 48 zł
Polecamy także sprawdzony przepis na kulki mocy z miodem z kakao , które są zdrową alternatywą dla słodyczy!
Kulki mocy z miodem i kakao
Składniki:
- 3 łyżki miodu z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich
- 1 szklanka orzechów, migdałów – najlepiej miks kilku rodzajów
- ½ szklanki suszonych daktyli
- 3 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka zmielonych płatków owsianych
Daktyle namocz w gorącej wodzie, a orzechy zmiel w rozdrabniaczu. Połowę zmielonych orzechów wymieszaj z namoczonymi daktylami i jeszcze przez chwilę miksuj aż składniki dobrze się połączą. Następnie do powstałej masy dołóż pozostałą część orzechów oraz miód z kakao z Pasieki Rodziny Sadowskich, płatki owsiane oraz masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj ręką. Jeśli masa jest za sucha, możesz dodać odrobinę wody. Następnie uformuj kulki (możesz je obtoczyć w kakao lub wiórkach kokosowych – wedle własnego uznania) i przed podaniem schłodź kulki w lodówce.
Smacznego!