„Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” – książka o tym, co jeść, by cieszyć się nieskazitelną skórą twarzy
Każda z nas, już od najmłodszych lat, kiedy młodzieńczy trądzik znaczy naszą twarz, marzy o nieskazitelnej skórze. Najpierw borykamy się z objawami okresu dojrzewania, potem walczymy ze skutkami stresu i zmęczenia, a jeszcze później staramy się zahamować procesy starzenia. Przekonane, że gładka twarz jest wizytówką kobiety jesteśmy w stanie wydać dużo pieniędzy na różnego rodzaju specyfiki, które mają poprawić jej wygląd. Jednak wklepywanie kremu wieczorem nie jest jedyną receptą na zdrową cerę. Ważne jest również to, co na co dzień pojawia się na naszym talerzu!
Niedawno swoją premierę miała książka „Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” autorstwa Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Burda Książki. Publikacja ta zawiera krótkie kompendium wiedzy o tym, co służy, a co nie naszej skórze, ale znacznie ważniejsze są zawarte w niej przepisy. Dzięki nim skomponujesz dania, które przywrócą Twojej cerze odpowiedni koloryt i stan odżywienia.

Kolaż własny redakcji, źródło zdjęcia w tle: www.pixabay.com, okładka książki: mat.pras.
„Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” – książka o tym, co jeść, by cieszyć się nieskazitelną skórą twarzy
Skóra twarzy odzwierciedla nasze samopoczucie i stan zdrowia. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą. Potrzebujemy wsparcia zarówno z zewnątrz, ale i od wewnątrz. Odpowiednio zbilansowana dieta to droga do wydobycia piękna Twojej cery. A skóra odbudowuje się już w 90 dni.
Dzięki lekturze „Zdrowej i promiennej skóry. 60 potraw dla pięknej cety” poznasz żywieniowe metody naszych prababek. Dowiesz się, jak zbudowana jest Twoja skóra i co ma na nią wpływ. A przede wszystkim – jak i czym ją karmić, by nabrała blasku!
Odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety… Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy skóra jest problematyczna.
O autorach
Agata Ziemnicka – dietetyczka i psycholożka. Od lat uczy, jak zdrowo żyć i jak dbać o siebie jedzeniem. Na antenie TVN Style współprowadziła programy Rewolucja na talerzu i Szczypta smaku. Jako ekspertka od zdrowego żywienia dzieci występowała także w cyklach Dzień dobry TVN. Założycielka fundacji KOBIETY BEZ DIETY. Autorka poradników i książek z przepisami, m.in. Soki i koktajle w minutę, wydanej nakładem Wydawnictwa Burda.
Julien Sosso – Francuz, który przeprowadził się do Polski, zawodowo zajmuje się logistyką i jest facylitatorem finansowym. Gotowanie jest jego miłością. Uczył się w Ballymaloe Cookery School w Irlandii, następnie praktykował w restauracji Ballymaloe, później w Spring w Londynie. Poza tym uczył się wypieku prawdziwego chleba we Francji od piekarza prowadzącego organiczną piekarnię w sercu Charentes Maritimes. Piecze chleby tak pyszne jak najukochańsza babcia. Gotuje sezonowo, mądrze. Gotowanie jest dla niego wyrazem miłości i obdarowywaniem siebie oraz innych.
koniecznie chciałabym przeczytać tą książkę 🙂
Ja również.
Musze znalezc i kupic 😉