Zawsze trendy – płatki i otręby
Niezależnie od tego czy planujecie schudnąc, czy poprostu zależy Wam na zdrowym odżywianiu, płatki i otręby powinny zagościć na stałe w Waszej codziennej diecie!
Moda na zdrowy styl życia zdobywa coraz szersze grono fanów. Mamy większą świadomośc, chcemy być zdrowi i pokazujemy, że potrafimy to zrobić. Podczas zakupów sprawdzamy etykiety na produktach, na co dzień ćwiczymy, a w czasie weekendu organizujemy długie wycieczki rowerowe. Niezależnie od tego czy planujecie schudnąc, czy poprostu zależy Wam na zdrowym odżywianiu, płatki i otręby powinny zagościć na stałe w Waszej codziennej diecie.
To bezcenne źródło wszystkich składników pokarmowych tj. węglowodanów, białka, tłuszczy, witamin, błonnika i soli mineralnych. Smakują wyśmienicie w połączeniu z jogurtem i owocami. W ciągu dnia będą alternatywą dla niezdrowych batoników i słodnich bułeczek. Dodając do nich odrobinę miodu możecie upiec słodką przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Mogą stanowić pyszny początek dnia, być lekką przekąską, dodatkiem do głównego dania oraz smakowitym i jednocześnie niezwykle zdrowym deserem. Nieograniczona ilość potraw, które możemy przygotować z ich udziałem to kolejny pretekst by znalazło się dla nich miejsce w naszej kuchni. Bo płatki i otręby sa zawsze trendy ! Smacznego.
Płatki ryżowe błyskawiczne
Płatki ryżowe: są naturalnie pozyskiwane z ziaren ryżu; charakteryzują się krótkim czasem przygotowania; podczas przygotowywania nie tracą swoich wartości odżywczych; mają niską zawartość tłuszczu i bogaty zestaw wartościowych składników odżywczych; dodają energii na cały dzień; świetnie nadają się dla małych dzieci, osób starszych, alergików oraz osób cierpiących na celiakię i inne schorzenia. Cechy: produkt z natury bezglutenowy gotowe w 2 minuty!
Pojemność: 250 g; Cena: 2,70 zł
Płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane: regulują poziom cholesterolu w organizmie; mają niski poziom indeksu glikemicznego; dostarczają niezbędnych węglowodanów; odgrywają ważną rolę w racjonalnym odżywianiu człowieka; są bogatym źródłem białka; stanowią źródło błonnika; mają wysoki poziom witamin grupy B i witaminy E; zapobiegają nowotworom jelita grubego; są produktem szczególnie bogatym w potas i magnez.
Pojemność: 400 g; Cena: 2,50 zł
Otręby owsiane wysokobłonnikowe
Otręby owsiane wysokobłonnikowe to produkt naturalny, otrzymywany z preparowanego ziarna owsa, zawiera aż 26% błonnika. Poza błonnikiem bogaty w składniki mineralne oraz witaminy z grupy B. Ważną częścią błonnika pokarmowego w otrębach są beta – glukany, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Regularne spożywanie wysokobłonnikowych otrąb owsianych Kupiec zapobiega chorobom serca, nowotworom i cukrzycy. Otręby stanowią doskonały dodatek do mleka, jogurtów, koktajli, zup, sosów oraz surówek. Można je także wykorzystywać przy wszelkiego rodzaju wypiekach: ciastach, chlebie, bułkach czy naleśnikach oraz używać jako zamiennik bułki tartej do zdrowego panierowania. Zalecane dzienne spożycie otrąb to 10-20 g.
Pojemność: 200 g; Cena: 3,09 zł
Crunchy naturalne
Crunchy naturalne charakteryzuje wysoka zawartość błonnika. To świetny pomysł na śniadanie i przekąskę – w domu, w pracy, w szkole, na wycieczce, po treningu.
3 sekundy i gotowe!
Pojemność: 250 g; Cena: 3,90 zł
Od jakiegoś czasu staram się zdrowo odżywiać i mam w swojej diecie płatki o otręby.
A ja od niedawna jem na sucho błonnik, bardzo mi smakuje.
„Kupiec” gości u mnie często, a szczególnie kasza kus-kus jest rewelacyjna.
Coś dobrego,taniego i zdrowego.Nie ma jak natura.
Z kUPCA nie miałam nic.Musze przyjrzeć si ę tej firmie
ja również uwielbiam kus kus z tej firmy oraz płatki ryżowe
Uwielbiam płatki owsiane, które mieszam sobie sama z rodzynkami i słonecznikiem, dodaję łyżeczkę miodu, jogurt naturalalny i w ten sposób tworzę pożywne, smaczne śniadania.
Zawsze trendy – płatki i otręby to super sprawa, zdrowo i na wiosnę na dobrą sylwetkę w sam raz, najbardziej smakuje mi z jogurtem, fajne śniadanie…:)
Tylko nie błyskawiczne! One są obdarte z najcenniejszego błonnika i otrąb.ja kupuję tylko i wyłącznie płatki owsiane górskie, i do tego jeszcze otręby owsiane.
Bardzo lubię takie desery i często przygotowuję je dla rodziny 🙂 można dodać do nich dużo sezonowych owoców i stają się jeszcze zdrowsze 🙂
Tyle zalet posiada owies że najwyższa pora aby zacząć jeść płatki owsiane. Zastanawiam się tylko czym je zalewać skoro nie mogę jeść mleka, czy z wodą będą smaczne? Spróbuję.
Deser nigdy nie robiłam … muszę sprobować )))