Zapiekanka warzywna z kiełbasą i sosem serowo-cebulowym

Zapiekanka-warzywna-z-kielbasa-i-sosem-serowo-cebulowym

Składniki na danie – Zapiekanka warzywna z kiełbasą i sosem serowo-cebulowym:

1 por
2-3 cebule
2-3 średnie marchewki

500 g kiełbasy, np. śląskiej

8 średnich ziemniaków
450 g mrożonego kalafiora
450 g mrożonych brokułów
450 g mrożonej fasolki szparagowej
2-3 ząbki czosnku

Sos serowo-cebulowy Tarsmak

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry .W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojonego pora oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5-2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z sosem serowo-cebulowym Tarsmak.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (145 głosów, średnia: 4,13 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  15 października 2014 13:21

    Może być naprawdę dobra.

    Odpowiedz
  2. martucha180  16 października 2014 09:47

    Ech, zawsze narobicie apetytu! 🙂

    Odpowiedz
  3. bbo  16 października 2014 18:35

    Zapiekanki są sycące, łatwe do zrobienia i pozwalają pozbyć się różnych rzeczy z lodówki.

    Odpowiedz
  4. Agnieszka  22 października 2015 20:35

    Aż zgłodniałam

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany