Zabajone mango

Ilość porcji: 2 

Składniki na deser: Zabajone mango

  • 4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 5 łyżek soku Sunquick Mango
  • owoce, np. maliny mrożone lub świeże
  • biszkopty

 

Wykonanie

  1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
  2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
  3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
  4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po schłodzeniu.

 

Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (295 głosów, średnia: 4,73 z 5)
zapisuję głos...