Zabajone mango

Ilość porcji: 2 

Składniki na deser: Zabajone mango

  • 4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 5 łyżek soku Sunquick Mango
  • owoce, np. maliny mrożone lub świeże
  • biszkopty

 

Wykonanie

  1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
  2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
  3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
  4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po schłodzeniu.

 

Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (236 głosów, średnia: 4,85 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  27 stycznia 2017 10:09

    Poproszę 🙂

    Odpowiedz
  2. Wusia  27 stycznia 2017 22:26

    Pychotka!

    Odpowiedz
  3. Jaworka  28 stycznia 2017 16:14

    Muszę takie zrobić dzieciaki będą zachwycone no i ja też

    Odpowiedz
    • Joanna007  28 stycznia 2017 16:59

      Jak zrobisz to koniecznie daj znać. Robiłam zabajone ale na bazie wina i ciekawi mnie czy na soku to wyjdzie i jak będzie smakowało.

      Odpowiedz
  4. vipala  31 stycznia 2017 18:28

    Ja nie lubię mango, ale rodzince bym zrobiła…Wygląda zachęcająco, jeśli ktoś lubi owoce.

    Odpowiedz
  5. xtina120  2 lutego 2017 00:09

    Pyszności ;);)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany