Zabajone mango
Ilość porcji: 2
Składniki na deser: Zabajone mango
- 4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
- 3 łyżki drobnego cukru
- 5 łyżek soku Sunquick Mango
- owoce, np. maliny mrożone lub świeże
- biszkopty
Wykonanie
- Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
- Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
- W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
- Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po schłodzeniu.
Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.
Komentarze
Poproszę 🙂
Pychotka!
Muszę takie zrobić dzieciaki będą zachwycone no i ja też
Jak zrobisz to koniecznie daj znać. Robiłam zabajone ale na bazie wina i ciekawi mnie czy na soku to wyjdzie i jak będzie smakowało.
Ja nie lubię mango, ale rodzince bym zrobiła…Wygląda zachęcająco, jeśli ktoś lubi owoce.
Pyszności ;);)