Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

tarta z dyniąSkładniki na danie: Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

  • 1 dynia Hokaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania

Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (185 głosów, średnia: 4,83 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Ewcia  10 października 2016 11:32

    Wygląda smakowicie D Mam dynię więc muszę coś z niej zrobić. Może właśnie zrobię tartę!

    Odpowiedz
  2. Aneta  10 października 2016 11:55

    Ciekawy przepis. Jednak średnio przepadam za dynią, więc nie wiem, czy go wypróbuję.

    Odpowiedz
  3. Margaretkaw  10 października 2016 13:10

    Wygląda pysznie 🙂

    Odpowiedz
  4. Kamira90  10 października 2016 14:42

    chętnie bym taką zjadła 😀

    Odpowiedz
  5. luna341  10 października 2016 17:54

    Wygląda obłędnie

    Odpowiedz
  6. Chabrowa  10 października 2016 19:19

    U mnie właśnie czekają dwie ogromne dynie. Wszystkiego nie przerobię na zupę więc może skuszę się na taką tartę. Nigdy nic podobnego nie jadłam 🙂

    Odpowiedz
  7. martucha180  10 października 2016 20:45

    Smacznego

    Odpowiedz
  8. Jaworka  10 października 2016 20:46

    Nie mam dyni nie wiem jaka kupić nigdy oprócz pestek nie jadłam niczego z dyni więc chyba raczej się nie skuszę bo by było szkoda mojego czasu bo chyba chętnego w domu na to też nie znajdę

    Odpowiedz
  9. kasia87g  12 października 2016 09:05

    kolorowo i pysznie

    Odpowiedz
  10. efffciaa  11 maja 2017 15:34

    Jakoś za kozim serem nie przepadam specjalistycznie , jak dla mnie ma zbyt dziwny smak i zapach , tak samo nie lubię serów owczych – najsmaczniejsze są z krowiego mleka

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany