Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

tarta z dyniąSkładniki na danie: Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

  • 1 dynia Hokaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania

Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (288 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...