Wys…TARTUJ w konkursie Delecty i KobietaMag! Wygraj „Tarty na 1001 sposobów” i włoską teflonową formę

Tarta to klasyczny wypiek kuchni francuskiej, składający się z dwóch elementów: cieniutkiej podstawy z kruchego ciasta i farszu słodkiego lub wytrawnego. Upieczona w charakterystycznej okrągłej foremce z falistym, niskim brzegiem, tarta może być zarówno eleganckim daniem obiadowym, jak i lekkim deserem. Nowe Tarty na 1001 sposobów (na słodko lub na słono) Delecta to zaproszenie do kulinarnej przygody. Opakowanie produktu zawiera dwa uniwersalne składniki: ciasto kruche oraz fix do nadzienia. Ostateczny smak tarty zależy od indywidualnie dobranych dodatków. W nadzieniu słodkim doskonale sprawdzą się świeże lub mrożone owoce, krem budyniowy, ulubiony twaróg, ricotta czy mascarpone. Do farszu słonego polecamy dowolne warzywa, grzyby, mięso czy ryby. A Ty, jakich składników używasz  do nadzienia  swojej ulubionej tarty? Podpowiedzi i inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl. Weź udział w konkursie i wygraj jeden z 5 zestawów nagród, w każdym komplet Tart na 1001 sposobów oraz innych produktów Delecta, wraz z włoską teflonową formą do wypieku tarty o średnicy 28 cm. Poniżej zobaczcie szczegóły.

Alzacka Delecta fot. delektujemy.pl

Zadanie konkursowe:

Jakich składników według Ciebie nie może zabraknąć w prawdziwie jesiennej tarcie (przygotowanej na słodko lub na słono)?  Przedstaw swój pomysł na tartę z ciekawym uzasadnieniem.

Na Wasze odpowiedzi, wraz z danymi adresowymi, czekamy do 30.09.2013. Prace z dopiskiem „Konkurs Delecta” przysyłajcie na naszego maila: redakcja@kobietamag.pl  Nagrody powędrują do Autorek 5 najciekawszych wypowiedzi prezentujących pomysł na tartę.

Tarta Delecta (1)

Tarta Delecta (2)

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (132 głosów, średnia: 4,50 z 5)
zapisuję głos...