Wykwintna przystawka: Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami

Millefoglie-2

Przepis autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej

  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Poziom: łatwy

Składniki na: Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami

  • 2 awokado
  • 500g truskawek
  • 20 listkówświeżej mięty
  • sól
  • pieprz
  • orzeszki pinii
  • ocet balsamiczny
  • Crème fraîche*
  • 400 gwędzonego pstrąga

* Crème fraîche  to francuska, lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu. Najlepszym zamiennikiem dostępnym na polskim rynku jest śmietana 36% zmieszana z dwiema łyżkami maślanki i pozostawiona na noc w ciepłym miejscu, aż zgęstnieje. Później można ją schować do lodówki – info wg Wikipedia

 

Sposób przygotowania:

Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (273 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Żanett  27 lipca 2015 15:10

    Brzmi ciekawie i bardzo fajnie wygląda.

    Odpowiedz
  2. IwonaLFC  27 lipca 2015 15:33

    Prezentuje się niezwykle apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  3. martucha180  27 lipca 2015 15:43

    Wygląda nieziemsko, ciekawe jak smakuje.

    Odpowiedz
  4. macierzanka  27 lipca 2015 17:12

    Apetycznie wygląda ta przystawka.

    Odpowiedz
  5. Anita  27 lipca 2015 18:00

    mmm, ale cudownie wygląda!

    Odpowiedz
  6. adamorek  27 lipca 2015 18:45

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz
  7. Wusia  27 lipca 2015 19:54

    Wykwintna i elegancka przystawka,ciekawe jak smakuje, bo zestaw składników dość szokujący.

    Odpowiedz
  8. bbo  27 lipca 2015 19:59

    Naprawdę wykwintnie!

    Odpowiedz
  9. lilkawodna  27 lipca 2015 22:17

    Wygląda pięknie. Ciekawa jestem połączenia ryby z truskawkami.

    Odpowiedz
  10. Patriszia  28 lipca 2015 06:26

    Smacznie wygląda. Mam jedynie obawy jak smakuje połączenie pstrąga i truskawek.

    Odpowiedz
  11. Olejnik  28 lipca 2015 15:13

    wygląda smacznie

    Odpowiedz
  12. martus2833  31 lipca 2015 20:07

    Wygląda obłędnie!

    Odpowiedz
  13. scrabble  7 września 2015 09:38

    Wygląda straszzzzznie apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  14. Agnieszka  16 grudnia 2015 20:22

    Ciekawe połączenie składników

    Odpowiedz
  15. efffciaa  7 marca 2016 13:34

    Fajnie wygląda i ciekawi mnie połączenie składników dość niecodzienne , ale akurat ryb wędzonych nie lubię , zresztą nie lubię wogóle potraw , które „pachną” wędzonką .

    Odpowiedz
  16. as_sa  6 lipca 2016 19:39

    WOW! wygląda faktycznie bardzo wykwintnie

    Odpowiedz
  17. Hidari11  24 sierpnia 2016 21:02

    Ja bym tego nie umiała zrobić.

    Odpowiedz
  18. m258  29 listopada 2016 15:59

    wyglada reewelacyjnie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany