Wigilijny śledzik z dodatkiem hiszpańskich oliwek

Wigilijny sledz (1)

Składniki na danie – Wigilijny śledzik z dodatkiem hiszpańskich oliwek:

  • hiszpańskie zielone oliwki
  • kawior
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy
  • pieczona czerwona papryka
  • śledziki w occie

Sposób przygotowania:

W miseczce wymieszaj kawior, oliwę z oliwek oraz ocet jabłkowy. Następnie dodaj  hiszpańskie zielone oliwki. Mieszaninę odstaw na godzinę do lodówki, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Następnie pokrój paprykę oraz śledziki w plastry o grubości 1 cm, dodaj do wcześniej  przygotowanych składników i delikatnie połącz.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (109 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany