Przepis na: Wielkanocne Diabelskie jaja

Diabelskie jaja

Składniki na danie – Wielkanocne Diabelskie jaja, dla 24 połówek:

  • 12 ugotowanych na twardo jajek
  • 1/4 szklanki beztłuszczowego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu TABASCO® Original Red
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych ziół (pietruszka, bazylia, koperek, szczypiorek)
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wyjmij z jajek żółtka i przełóż je do miski lub robota kuchennego, dodaj jogurt, majonez, musztardę, sok
z cytryny i sos TABASCO®. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj zioła i sól do smaku. Przełóż masę do 3,5-litrowego worka foliowego i wciśnij w jeden róg. Ściśnij worek nad masą i skręć tak, by masa była ciasno owinięta. Za pomocą nożyczek odetnij rożek worka. Ściskaj worek, aby wypełnić masą jajeczną połówki jajek. Przed podaniem wstaw jajka do lodówki. Możesz je udekorować gałązkami koperku lub posiekanym szczypiorkiem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (138 głosów, średnia: 4,81 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  27 marca 2015 12:15

    Wyglądają całkiem niewinnie 😉

    Odpowiedz
  2. macierzanka  27 marca 2015 18:26

    Nie znam tego przepisu, ale warto spróbować.

    Odpowiedz
  3. Ewelina  27 marca 2015 21:22

    interesujące, warto spróbować w tym roku

    Odpowiedz
  4. Niezapominajka277  27 marca 2015 22:42

    Wyglądają apetycznie:()

    Odpowiedz
  5. martucha180  28 marca 2015 09:12

    Coś dla mego brata… Będzie piekło 🙂

    Odpowiedz
  6. Wusia  28 marca 2015 11:15

    Dobry,ostrzejszy akcent na świątecznym stole.

    Odpowiedz
  7. lilkawodna  28 marca 2015 17:38

    Nareszcie jajka nie są nudne.

    Odpowiedz
  8. dakotka  31 marca 2015 10:29

    zapowiada się ciekawie…

    Odpowiedz
  9. Agnieszka  21 października 2015 19:25

    Koniecznie trzeba zrobić, uwielbiam faszerowane jajka.

    Odpowiedz
  10. efffciaa  16 marca 2016 21:07

    Bardzo mi smakują faszerowane jajka , jednak nie lubię aż tak ostrego jedzenia , jakie jest po dodaniu sosu Tabasco , ale moje chłopaki uwielbiają jak „pali paszczę” 🙂

    Odpowiedz
  11. daisy  15 marca 2017 11:18

    ciekawe

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.