Wegetariańskie grillowane tortille z warzywami i kiełkami słonecznika
Składniki na Wegetariańskie grillowane tortille z warzywami i kiełkami słonecznika:
- 4 sztuki placków tortilli
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr
- ½ cukinii
- 1 sztuka papryki czerwonej
- 1 sztuka papryki zielonej
- 1 sztuka cebuli czerwonej
- 50 g sera feta
- 1 łyżka orzeszków piniowych lub pestek słonecznika
- 4 łyżki sosu Samba Hellmann’s
- 4 łyżki sosu czosnkowego Hellmann’s
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Umyj warzywa i pokrój jej w cienkie paski. Na patelnię wlej oliwę z oliwek i delikatnie podsmaż czosnek oraz warzywa. Dla uzyskania lepszego smaku dodaj przyprawę uniwersalną Delikat Knorr.
- Na dobrze rozgrzanej patelni upraż orzeszki.
- Posmaruj placki tortilli Sosem Samba Hellmann’s. Wymieszaj warzywa z pokruszonym serem, kiełkami i uprażonymi orzeszkami, całość nałóż na placek tortilli.
- Następnie zwiń tortillę, tak ciasno, aby farsz nie wydostawał się poza nią.
- Na rozgrzanym grillu połóż i upiecz zwinięte tortille.
- Gdy tortille upieką się, przekrój je pod skosem i przełóż na talerze. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym Hellmann’s.