Wege influencerki – kogo warto obserwować na Instagramie?

Instagram stał się medium, po które wiele z nas sięga codziennie w poszukiwaniu rozrywki, inspiracji i wiedzy. Warto śledzić konta tematyczne, by z pierwszej ręki mieć najnowsze informacje. Jeśli jesteś wegetarianką lub dopiero planujesz ograniczyć mięso, zajrzyj koniecznie na te profile! To skarbnica wiedzy i inspiracji!

Najpopularniejsze i najciekawsze blogi modowe

Najpopularniejsze i najciekawsze blogi modowe

Śledzicie na Instagramie blogerów i blogerki modowe? Szukacie inspiracji na ich stronach? Jeśli tak, ten artykuł z pewnością Was zainteresuje.

1. @biedanizm

Profil @biedanizm prowadzi Julita Romaniuk. Jej znakiem rozpoznawczym są najprostsze i najtańsze przepisy na wege potrawy. Polecamy zwłaszcza osobom, które są na początku przygody z wegetarianizmem i obawiają się, że kuchnia wegańska jest skomplikowana. Nic bardziej mylnego! Koniecznie zajrzyjcie do Juli!

2. Anna Sudoł

Anna Sudoł prowadzi lifestylowe konto na Instagramie, w którym pokazuje swoje codzienne życie. Jest doskonałą kucharką i dzieli się przepisami na wege dania ze swoimi Czytelnikami. Warto zajrzeć po garść inspiracji i pysznych przepisów!

3. Irena Owsiak

Irena Owsiak jest właścicielką profilu healthyomnomnom. To dietetyczka, która dzieli się świetnymi przepisami i tipami na wege zdrową dietę! U Ireny na pewno ogrom inspiracji znajdą osoby zabiegane, które uważają, że na wegetarianizm trzeba mieć dużo czasu!

4. @wegannerdblog

Wegannerdblog, czyli Alicja Rokicka ma na swoim koncie już kilka wege książek kucharskich. Zajrzyjcie koniecznie na jej profil – gwarantowana ogromna dawka cennych wskazówek i pysznych przepisów!

5. @juszes

Juszes, czyli Justynę Żak może część z Was kojarzyć z reality show „Big Brother”. My jednak najbardziej cenimy ją za jej świetne pomysły na wege obiady!

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Justyna Żak (@juszes)

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (43 głosów, średnia: 4,74 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Hidari11  17 sierpnia 2022 17:36

    Owszem, można sobie odmienić i zjeść posiłek bez mięsa, ale rezygnacja z niego całkowicie byłaby w moim przypadku niemożliwa. Chude mięso drobiowe i ryby mają dużo wartości, które korzystnie wpływają na zdrowie. Mięso jest też źródłem pewnych kwasów tłuszczowych, których brak lub minimalna ilość znajduje się w roślinach, a kwasy te budują komórki nerwowe.
    Najlepiej urozmaicać, przeplatać obiady jarskie mięsnymi i rybnymi.

    Odpowiedz
  2. agasam9  17 sierpnia 2022 21:09

    nie znam żadnej z w/w

    Odpowiedz
  3. Hej  24 października 2022 17:20

    Zawsze wygodniej jest sięgnąć po coś do czego jesteśmy przyzwyczajeni od urodzenia, po coś co nam smakuje. Czy nie warto jednak odrobinę się wysilić i spróbować zastąpić cierpienie tysięcy całkowicie niewinnych stworzeń (które jako jednostki zjadamy przez całe życie), chwilą researchu na temat dostarczania niezbędnych składników odżywczych z roślin, które można przygotować równie smacznie? Myślę, że zapominamy o tym, aby faktycznie zastanowić się co tak naprawdę leży na naszym talerzu. Przestać myśleć o tym, że smaczne lub „zdrowe” (pomijając fakt, że duża część witamin ginie w 40 stopniach, a mięso najczęściej jemy dodatkowo smażone na oleju, w panierce), a zacząć myśleć o tym, czy na pewno życie zwierzęcia które znajduje się na talerzu było warte tylko tego.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany