Wasze przepisy: Skrzydełka z kurczaka w sosie tabasco polane miodem

Skrzydełka z kurczaka

Skrzydełka z kurczaka w sosie tabasco polane miodem

Mam dla was prosty, aczkolwiek rewelacyjny, przepis na skrzydełka pikantne w miodzie. Można je podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi.

Składniki:

– Przyprawa staropolska do kurczaka

– Przyprawa złocista

– Przyprawa do mięs „Knorr”

– Sos tabasco

– Mały słoik miodu naturalnego

Sposób przygotowania:

Najpierw robimy marynatę z przypraw, wszystkie skrzydełka po umyciu i pokrojeniu(oddzielić osobno)obsypujemy przyprawami. Zostawiamy na 20 min. Następnie obsmażamy na patelni dokładnie z każdej strony na wolnym ogniu. Po tej obróbce skrzydełka wkładamy do gęsiarki i równo na każde lejemy 2 krople tabasco i trochę miodu, regularnie co jakiś czas zaglądać do gęsiarki i obracać bez użycia łyżki. Smażyć do kruchości ok. 1 godziny co jakiś czas obracając aby nie przywarły od spodu.

Smacznego!

Julia M.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (206 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. m258  27 lipca 2012 13:59

    hmmm… może być całkiem smaczne, choć zwykłego kurczaka w miodzie nie lubię, ale tabasco brzmi zachęcająco

    Odpowiedz
  2. Kasienka  28 grudnia 2012 14:36

    Uwielbiam kurczaka i ten pomysl mi sie podoba jest zroznicowany ciekwe polaczenie smakow.

    Odpowiedz
  3. Madziulka444  20 września 2015 16:01

    Oj, to danie musi być chyba dość ostre.

    Odpowiedz
  4. Aneta  26 lutego 2016 19:25

    Myślę, że mogłoby mi zasmakować to danie 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany