Wasze przepisy: Skrzydełka z kurczaka w sosie tabasco polane miodem
Skrzydełka z kurczaka w sosie tabasco polane miodem
Mam dla was prosty, aczkolwiek rewelacyjny, przepis na skrzydełka pikantne w miodzie. Można je podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi.
Składniki:
– Przyprawa staropolska do kurczaka
– Przyprawa złocista
– Przyprawa do mięs „Knorr”
– Sos tabasco
– Mały słoik miodu naturalnego
Sposób przygotowania:
Najpierw robimy marynatę z przypraw, wszystkie skrzydełka po umyciu i pokrojeniu(oddzielić osobno)obsypujemy przyprawami. Zostawiamy na 20 min. Następnie obsmażamy na patelni dokładnie z każdej strony na wolnym ogniu. Po tej obróbce skrzydełka wkładamy do gęsiarki i równo na każde lejemy 2 krople tabasco i trochę miodu, regularnie co jakiś czas zaglądać do gęsiarki i obracać bez użycia łyżki. Smażyć do kruchości ok. 1 godziny co jakiś czas obracając aby nie przywarły od spodu.
Smacznego!
Julia M.