Wasze przepisy: Orzeźwiający biszkopt z landrynkami

Przepis na pyszny i orzeźwiający biszkopt z landrynkami.

 

Składniki:

Biszkopt:
– 6 jajek
– 25 dag cukru
– 20 dag mąki tortowej
– 2 łyżki kakao
– łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo: 
– 0.5 l śmietany kremówki
– 4 łyżeczki żelatyny
– 20 dag miętowych landrynek
– 2 opakowania pomarańczowych delicji
– 10 dag. polewy czekoladowej

Przygotowanie:

1. Białka ubij z cukrem,dodając żółtka i resztę składników. Piecz 30 minut w temperaturze 180.

2. Landrynki rozpuść,mieszając,w niewielkiej ilości gorącej wody. Ostudź. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej trochę gorącej wody,rozpuść. Ostudź. Kremówkę ubij,dolewając syrop z landrynek i żelatynę.

3. Biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj połową masy, ułóż delicje (czekoladą do spodu). Rozsmaruj masę,przykryj biszkoptem. Ozdób polewą.

Smacznego!

Autorka: marzenka020793

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (174 głosów, średnia: 4,41 z 5)
loading... zapisuję głos...