Wasze przepisy: Orzeźwiający biszkopt z landrynkami
Przepis na pyszny i orzeźwiający biszkopt z landrynkami.
Składniki:
Biszkopt:
– 6 jajek
– 25 dag cukru
– 20 dag mąki tortowej
– 2 łyżki kakao
– łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
– 0.5 l śmietany kremówki
– 4 łyżeczki żelatyny
– 20 dag miętowych landrynek
– 2 opakowania pomarańczowych delicji
– 10 dag. polewy czekoladowej
Przygotowanie:
1. Białka ubij z cukrem,dodając żółtka i resztę składników. Piecz 30 minut w temperaturze 180.
2. Landrynki rozpuść,mieszając,w niewielkiej ilości gorącej wody. Ostudź. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej trochę gorącej wody,rozpuść. Ostudź. Kremówkę ubij,dolewając syrop z landrynek i żelatynę.
3. Biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj połową masy, ułóż delicje (czekoladą do spodu). Rozsmaruj masę,przykryj biszkoptem. Ozdób polewą.
Smacznego!
Autorka: marzenka020793