Wasze przepisy: Lody jogurtowo-orzechowe

Lody jogurtowo-orzechowe

Składniki:

150 gram orzechów włoskich wyłuskanych

300 gram jogurtu naturalnego

15 ml likieru orzechowego

wafelki do lodów około 5 sztuk

Przygotowanie:

Orzechy zmiksować razem z naturalnym jogurtem i 10 ml likieru orzechowego. Zmiksowane składniki wyciskamy rękawem cukierniczym do wafelków (najlepsze  są wafelki z szeroką podstawką typu kubeczki). Lody zamrażamy na około 5 godzin.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (167 głosów, średnia: 4,42 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. efffciaa  8 marca 2016 15:29

    Całkowicie „odtłuszczony”przepis na zrobienie tradycyjnych lodów , ja jednak przy tego typu przekąskach zdecydowanie wolę śmietankę – raz się żyje .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany