Wasze przepisy: Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami od naszej czytelniczki Dominiki.
Składniki:
– 3 jajka
– 1 szklanka cukru
– 1 cukier waniliowy
To wszystko ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy:
– 1/2 szklanki oleju
– 1 szklankę maślanki
– 3 szklanki mąki wymieszane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia
Ciasto po zmiksowaniu jest dość gęste – najlepiej nakładać je łyżką. Na wierzch nałożyć niewielką ilość owoców (polecam śliwki lub maliny, owoce nie mogą być miękkie, przejrzałe).
Kruszonka:
– 1/2 szklanki cukru
– 0,05 dag margaryny
– 3 łyżki oleju
– 1 szklanka mąki
Piec 1 godzinę w termoobiegu w temperaturze 1800C. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.