Wasze przepisy: Dietetyczna zupa

Oto przepis jednego z naszych czytelników na danie, jakim jest  dietetyczna zupa. Doskonałe danie szczególnie w okresie, gdy świeże warzywa są tak łatwo dostępne. A czy Wy macie swoje ulubione, dietetyczne dania? Czekamy na wasze komentarze.

dietetyczna-zupa-przepis

 

Do przygotowania naszej zupy potrzebować będziemy następujących składników ( ilość na 5 porcji):

1 marchewka, 1 pietruszka, 1 seler korzeniowy, 1 ziemniak, garść fasoli szparagowej, 10 dag. świeżej kapusty, po ½ żółtej papryki i pomidora, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu (najlepiej kolorowego), 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego i jeden pęczek koperku.

Sposób przygotowania:

Etap I. Warzywa oczyść i opłucz. Korzeniowe, paprykę, ziemniak i pomidor pokrój w kostkę, kapustę poszatkuj a z fasolki poobcinaj końce.

Etap II. Warzywa (za wyjątkiem pomidora) zalej 1-1,5 litra wody, dodaj przyprawy i oliwę. Gotuj tak długo aż warzywa zmiękną.
Etap III. Pod koniec dodaj pokrojony pomidor i posiekany koperek.

Gotuj jeszcze przez około 2-3 minut i gotowe!

Wszystkim którzy postanowią spróbować zupki życzę smacznego !

Autor: Patryk Sz.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (94 głosów, średnia: 4,48 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Aneta  21 czerwca 2016 10:47

    Taka trochę słynna zupa kapuściana 😉 Ja osobiście nie przepadam, choć taką górską kwaśnicę na żeberkach to z chęcią bym zjadła, nie powiem, że nie 😉

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany