Wasze opinie: kosmetyki Farmona – odżywka i mgiełka „Jantar”

Ostatnio bardzo popularna stała sie odżywka firmy Farmona 'Jantar’, a dokładnie jest to wcierka do skóry głowy i włosów. Dlatego postanowiłam, że podzielę się z Wami przemyśleniami na jej temat, a także dorzucę parę zdań o mgiełce do włosów również z tej serii.

Kosmetyki Farmona 'Jantar'

Odżwykę Jantar możecie dostać w aptece, sklepie zielarskim, w drogerii 'wispol’ oraz na allegro. Cena to okolo 10 zł, na pewno nie więcej.

Na opakowaniu znajdziemy takie informacje jak: Odżywka zawiera biologicznie czynne substancje stymulujące porost włosów, aktywny wyciąg z bursztynu, d’panthenol oraz witaminy A, E, F, H. Systematycznie stosowana poprawia metabilozm i dotlenienie cebulek włosów, regeneruje i łagodzi podrażnienia. Włosy stają się wyraźnie grubsze, lśniące i odporne na uszkodzenia. Odżywka zapobiega rozdwajaniu włosów i chroni przed szkodliwym wpływem środowiska i słońca.

Myślę że ta odżywka zyskała taką popularność, dzięki temu że ma stymulować nasze włosy. Zgadzam się z tym w 100%, obecnie mam już drugie opakowanie i na pewno z niej nie zrezygnuję – jest genialna! Moje krótkie, rzadkie włosy zmieniły sie nie do poznania. Jest ich znacznie więcej, są zdrowsze, ładniej się układają i widzę, że są dłuższe, co mnie niesamowicie cieszy. Stosuje ją codziennie rano po umyciu, nie obciąża ani nie przetłuszcza włosów. Mam nawet wrażenie, że dzięki niej dłużej utrzymują świeżość. Dostajemy ją w szklanym opakowaniu wraz z dysuzatorem, który jest ciężki w użyciu , dlatego radzę przelać ją sobie np. do pojemnika z jakiejś odżywki bez spłukiwania . Ma zapach męskich perfum, który jednak w ogóle się nie utrzymuje, także nie jest problemem.

Gorąco ją polecam, bo naprawdę warto !:)

Drugi produkt z tej serii to mgiełka nawilżająco-ochronna, kilka słów producenta: Mgiełka nawilżająco-ochronna z wyciągiem bursztynu i filtrami słonecznymi do włosów. Zawiera aktywny wyciąg z bursztynu, proteiny pszeniczne, ekstrakt z zielonej herbaty d`pantenol. Nawilża, wzmacnia i chroni włosy przed niekorzystnym wpływem środowiska w każdych warunkach.

Jest tak samo łatwo dostępna jak odżywka , zapach ma równie zbliżony, a działanie równie dobre.

Bardzo ją lubie i na pewno kupię ponownie, bo jest dużo lepsza od 'drogeryjnych’ odżywek w spray’u . Ładnie nawilża włosy,  super się po niej rozczesują, są miękkie i bardzo miłe w dotyku. Jedna mała rada – lepiej używać jej na mokre włosy niż suche, bo może je niestety zbytnio obciążyć .

Super sprawdziła się latem – po basenie włosy suchy od wody i słońca, zostały pięknie nawilżone, a siano zniknęło z głowy!

 
To by było na tyle, oba kosmetyki oceniam 10/10 i serdecznie polecam !
 
Autorka: Alyssa

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (138 głosów, średnia: 4,41 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. niieessiia  27 września 2012 11:06

    trzeba w takim razie wypróbowac 🙂

    Odpowiedz
  2. karolla.luna  27 września 2012 19:16

    czytałam wiele dobrego na ich temat

    Odpowiedz
  3. asiunia1990  28 września 2012 09:03

    Bardzo lubię tą odżywkę i też polecam

    Odpowiedz
  4. Aniaen  28 września 2012 11:21

    Również polecam wcierkę – u mnie także się sprawdziła

    Odpowiedz
  5. wiktoria15528  28 września 2012 19:45

    jest świetna !

    Odpowiedz
  6. aniiolek1990  28 września 2012 20:28

    Wcierkę polecam, jest świetna 😀

    Odpowiedz
  7. dziubdziub  28 września 2012 22:52

    ja właśnie zaczęłam jej stosowanie, drażni mnie tylko sposób aplikacji, trudno wydobyć te kropelki:)

    Odpowiedz
  8. Miralla  29 września 2012 08:23

    Polecam kupić sobie jakąś małą buteleczkę z rozpylaczem, bądź przelać trochę wcierki do buteleczki po zużytej już odżywce z rozpylaczem i wymieszać z niewielką ilością hydrolatu, co ułatwi aplikację i sprawi, że kosmetyk będzie bardziej płynny.
    Polecam serdecznie tę odżywkę! Uratowała moje wypadające na potęgę włosy.
    Polecam!

    Odpowiedz
    • Justyna  30 września 2012 22:45

      Bardziej płynny? Przecież ona jest jak woda, przelewa się między palcami i chyba dlatego jest taki dozownik po kropelce. Chcesz to jeszcze rozrzedzać? 😉

      Odpowiedz
  9. sandraxxx  29 września 2012 16:26

    Kurczę tania jest bardzo i po opiniach widzę że jest super to trzeba będzie przetestować;)

    Odpowiedz
  10. Justyna  30 września 2012 23:32

    Polecam używać jej również jako odżywki bez spłukiwania.
    Podobno nałożona na całe włosy chroni przed promieniami UV.

    Odpowiedz
  11. Justyna  30 września 2012 23:43

    Co do dozowania odżywki, oprócz wspomnianego już przelania do buteleczki z atomizerem to dobrze jest używać jej za pomocą strzykawki. Bardziej wydajna jest wtedy niż gdy psikamy atomizerem. Chociaż więcej zachodu z tym. Coś za coś 🙂

    Odpowiedz
  12. szatu  1 października 2012 20:14

    Ja własnie zakupiłam na portalu to będę miala szansę przetestować a włosy mam w stanie fatalnym po farbowaniu slabe i wypadają a nic im rady nie daje,to może…

    Odpowiedz
  13. agata20  9 października 2012 18:20

    Ja miałam tą wcierkę, oczekiwałam cudów ale niestety nic takiego się nie zdarzyło. Na początku bardzo przetłuszczała mi włosy, potem już mniej ale poprawy kondycji włosów nie widziałam a wręcz zaczęły mi bardzo wypadać włosy. Ogólnie bez szału;/

    Odpowiedz
  14. paolcia07  11 października 2012 17:08

    Szukałam, szukałam i nie mogę jej znaleźć:) A już jakiś czas temu o niej słyszałam (o tej mgiełce), oglądałam recenzje na YT i kusi bardzo!

    Odpowiedz
  15. missbeauty1979  18 października 2012 07:40

    Koniecznie muszę wypróbować.

    Odpowiedz
  16. elakar5  28 października 2012 18:37

    Używam od kilku tygodni- i póki co same plusy – włosy mniej się przetłuszczają , uniesione u nasady, mam nadzieje że, wkrótce zaczną rosną babyhair – dołączyłam do grona wielbicieli tej wcierki

    Odpowiedz
  17. emikaj  1 stycznia 2013 20:59

    To wszystko prawda. Jest rewelacyjna i faktycznie unosi włosy u nasady.

    Odpowiedz
  18. dolcia17  9 lipca 2013 22:13

    Na zakup tej odżywki skusiły mnie przede wszystkim pozytywne recenzje i nie zawiodłam się. Jestem z niej bardzo zadowolona,a na mojej głowie pojawiło się sporo baby hair . gorąco polecam 😉

    Odpowiedz
  19. alusia657  10 lipca 2013 18:54

    muszę koniecznie wypróbować ^^ po tak dobrej recenzji i komentarzach ;D mam wielką nadzieję,że moje włosy staną się o wiele piękniejsze i zdrowsze 🙂

    Odpowiedz
  20. Aszlaja  27 lipca 2013 20:45

    Już mam zakupioną wcierkę, ale najpierw dokończę kurację Radical i dopiero ona. zobaczymy jak się u mnie sprawdzi.

    Odpowiedz
  21. Masza  24 sierpnia 2013 21:39

    Przekonałaś mnie,kupię i wypróbuję.:)

    Odpowiedz
  22. Tara  20 kwietnia 2015 18:33

    U mnie ta odżywka zahamowała wypadanie włosów i pobudziła nowe do wzrostu 🙂
    Jak dla mnie rewelka!

    Odpowiedz
  23. Kamczia.  18 lutego 2016 09:46

    Produkt który faktycznie działa. Dzięki niemu moje włosy rosną jak szalone. Gorąco polecam 🙂

    Odpowiedz
  24. nigar  3 października 2016 10:12

    Bardzo dobry produkt ta wcierka . Używam jej i widzę znaczną poprawę : włosy nie wypadają,staja się mocniejsze i jakby szybciej rosły. To nic ,że konsystencja wcierki jest wodnista,ważne,że pomaga .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany