Wasze opinie: Róż Wibo i puder w kompakcie Synergen

Witajcie! Znów pisze do Was Kosmetoholiczka. Chciałabym wam zaprezentować kolejne produkty, które według mnie są warte polecenia i nie obciążą zbytnio naszej kieszeni.

Kosmetyki

Wibo – Róż z jedwabiem i witaminą E
Masa netto: 6,5g

Po raz kolejny prezentuję Wam produkt polskiej firmy Wibo. Tym razem jest to róż z jedwabiem i witaminą E. Obecnie jestem posiadaczką numeru 6 i jest to chłodny odcień różu. To malutkie cudeńko kosztuje niewiele, a spokojnie może konkurować z różami innych firm, które są dużo droższe. Produkt jest bardzo wydajny i dostępny (dostaniemy go w każdym Rossmannie). Gama kolorystyczna jest dość szeroka i moim zdaniem każda kobieta znajdzie coś dla siebie. Pigmentacja jest idealna, a kolor możemy sobie spokojnie stopniować. Efekt po nałożeniu jest bardzo naturalny, na pewno nikt sobie tym różem krzywdy nie zrobi. Pozostaje nienaruszony przez cały dzień, dzięki czemu nasza twarz wygląda świeżo i promieniście. Opakowanie jest bardzo ładne oraz trwałe. W zestawie otrzymujemy takie pędzelek, który jest fatalny, nieprecyzyjny i bardzo, bardzo malutki.

 

Synergen – Puder w kompakcie
masa: 9g

Tego produktu chyba nie muszę przedstawiać. Puder w kompakcie Synergen to produkt, który znajdziemy w każdym Rossmanie w dobrej cenie. Występuje w trzech odcieniach, więc każda z nas powinna znaleźć swój odcień, dodam, że puder dostosowuje się do koloru skóry. Przeznaczony został do cery trądzikowej (jest antybakteryjny), co moim zdaniem jest dużym plusem. Wydajny, swoje pierwsze opakowanie nadal posiadam i nie mogę go skończyć, a używam go od prawie siedmiu miesięcy codziennie. Puder bardzo dobrze matuje i utrzymuje się na naszej twarzy przez cały dzień. Posiada delikatny, niedrażniący zapach. Poręczne, malutkie opakowanie świetnie nadaje się do kosmetyczki czy torebki. Dołączona jest do niego gąbeczka, która bywa bardzo przydatna np. w szkole, pracy czy wyjeździe, gdy nie mamy lub po prostu nie chcemy zabierać ze sobą większego pędzla.

 

Do usłyszenia!

Gdybyście miały jakiekolwiek pytania możecie pisać na sylvia.dule05@onet.eu.

KosmetoHoliczka

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (143 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. m258  14 sierpnia 2012 12:27

    puder nie wiem, ale róż Wibo jest bardzo dobry, nmoge go polecić 🙂

    Odpowiedz
  2. inalcanzablex33  14 sierpnia 2012 13:01

    miałam puder i byłam zadowolona 🙂

    Odpowiedz
  3. Żaneta  14 sierpnia 2012 13:04

    puder Synergena to najlepszy puder jaki miałam. Dla mojej trądzikowej skóry jest po prostu rewelacyjny. Nie obciąża skóry i robi tzw. maski na twarzy. Bardzo polecam! 🙂

    Odpowiedz
  4. Alyssa  14 sierpnia 2012 16:07

    Mam roz z tej serii i bardzo dobrze sie sprawuje 😉 i utrzymuje sie u mnie cały dzien co jest jego ogromnym plusem 🙂

    Odpowiedz
    • m258  14 sierpnia 2012 17:37

      dokładnie – jest bardzo trwały!

      Odpowiedz
  5. nungal  14 sierpnia 2012 16:07

    Mam ten róż i jedyną jego zaletą jest to że jest tani, łatwo dostępny i ma bogatą gamę kolorystyczną . Niezależnie od odcienia daje lekko sztuczny i plastikowy efekt. Zbyt cukierkowy, chyba że ktoś lubi efekt laleczki. Gdy nałoży się go dużo dużo lub zbyt mocno efekt jest komiczny, a łatwo z nim można przesadzić, bo jest dość intensywny. Nie nadaję też się też do rozświetlania makijażu – jest po prostu zbyt matowy. A pędzelek można śmiało wyrzucić do kosza, bo do niczego się nie nadaje. Zamiast ładnego, szlachetnego wykończenia twarzy mamy sztucznie wyglądające rumieńce. Żałuję że kupiłam go od razu w 3 odcieniach. Za tą kasę mogłam kupić coś porządnego. Miałam w życiu wiele róży ale ten jest jednym z gorszych.

    Odpowiedz
  6. martini657  14 sierpnia 2012 16:32

    mam ten róż z Wibo i dla mnie to porażka, pigmentacja zerowa, trzeba trzeć i trzeć żeby uzyskać jakiś kolor

    Odpowiedz
    • m258  14 sierpnia 2012 17:38

      być może to zależy od indywidualnego wyglądu i koloru skóry?

      Odpowiedz
  7. Brunia28  14 sierpnia 2012 16:36

    używałam różo i pudru również polecam jak dla mnie ok i w przystępniej cenie 😛

    Odpowiedz
  8. Brunia28  14 sierpnia 2012 16:37

    *różu 😛

    Odpowiedz
  9. lapluga10  14 sierpnia 2012 18:25

    Posiadam róż Wibo i polecam!

    Odpowiedz
    • m258  14 sierpnia 2012 19:48

      no i jest i inna opinia 🙂

      Odpowiedz
  10. BlackAndWihte  14 sierpnia 2012 19:11

    Róż wydaje się być świetny, zresztą jak przystało na firmę Wibo. A w jakiej cenie są dostępne te kosmetyki???

    Odpowiedz
    • Sylvvia  15 sierpnia 2012 07:39

      Każdy z nich kosztuje około 10 zł! 🙂

      Odpowiedz
  11. anula250  15 sierpnia 2012 08:47

    Osobiście używam pudru Synergen do matowego wykończenia makijażu (dosłownie delikatne muśnięcie). Doskonale matuje, lecz niestety nie pokrywa niedoskonałości. Na pewno nie wystarczy na 7 miesięcy jak to jest napisane w artykule, ponieważ mnie do lekkiego wykończenia makijażu starcza na góra 2 miesiące. Co do ceny kosztuje dokładnie 8,49, lecz często występuje w cenie promocyjnej :). Osobiście używam odcienia Vanilla, czyli najjaśniejszego, pomimo iż nie mam bladej cery.

    Odpowiedz
  12. karolla.luna  15 sierpnia 2012 11:04

    kiedyś miałam puder i byłam zadowolona,teraz kończe eveline i chyba wróce do tego.Z różem zawsze mam problem bo robie placki ,może to wina pędzla,sama nie wiem i kończy się na tym ,że na policzki nakładam puder brązujący.

    Odpowiedz
  13. Anniexxx1000  15 sierpnia 2012 14:35

    zgadzam się z recenzją:) oba produkty są świetne i używam ich od dawna:) jednak z tym różem trzeba uważac,jeżeli chodzi o mocniejsze kolory,bo te nieumiejętnei nałożone mogą narobic krzywdy…ale te deikatne jak najbardziej polecam każdemu:)

    Odpowiedz
    • m258  15 sierpnia 2012 15:30

      myślę, ze każdy róż należy używać ostrożnie i umiarkowanie, bo każdy nałożony gruba warstwą i z przesadą sprawia, ze nasza twarz zamiast „nabrać rumieńców” i wyglądać ślicznie staje się płaska, sztuczna i przesadzona jak maska… wszystko z umiarem 🙂

      Odpowiedz
  14. katarina136  15 sierpnia 2012 15:35

    Aktualnie puder Synergen jest w promocji. 😉 Koszt 6.99 zł. 🙂

    Odpowiedz
    • m258  15 sierpnia 2012 15:36

      taki tani???? aż nie wierzę!

      Odpowiedz
  15. BlackAndWihte  15 sierpnia 2012 18:11

    Dopiero teraz przypomniałam sobie, że tego pudru używała kiedyś moja nastoletnia bratanica, bardzo go sobie chwaliła, a kupiła go w Rossmannie;)

    Odpowiedz
  16. m258  16 sierpnia 2012 20:21

    wiadomo co kto lubię, jeden chwali drugi narzeka tzreba samemu na sobie spróbować a jeszcze jak tani to można przetestować 🙂

    Odpowiedz
  17. Ami  17 sierpnia 2012 00:19

    Pudru używam od dawna i jest świetny, nie uczula, matuje,utrwala podkład. Obecnie jest w Rossmanie na niego promocja, za niecałe 7zł możnago dostać.
    Róż mam także tylko bardziej brzoskwiniowo-czerwony również polecam.

    Odpowiedz
  18. rozowaszminka  18 sierpnia 2012 16:38

    Puder jakoś mnie nie powalił na kolana.. Matowi, nie uczulił mnie, mało kolorów. Wbrew pozorom 01 to kolor najciemniejszy, zaś 03 najjaśniejszy. Musiałam koleżance to niedawno uświadomić 🙂
    Różu nie miałam, ale niebawem chcę go przetestować 🙂

    Odpowiedz
    • m258  18 sierpnia 2012 20:04

      tani jest więc warto spróbowac 😉

      Odpowiedz
  19. mlodaaa  19 sierpnia 2012 10:58

    Ja także polecam te dwa kosmetyki są dobre i nie są drogie;]

    Odpowiedz
  20. jola1822  19 sierpnia 2012 13:09

    chyba się skuszę i przetestuje to produkty :))
    ceny zachęcające i opinie też 🙂

    Odpowiedz
  21. Lusi  19 sierpnia 2012 21:24

    Używam go do zmatowienia twarzy i jestem zadowolona. Najlepszy według mnie jest odcień nr 3, wpada w beż. Natomiast reszta dla mnie zbyt pomarańczowa 🙂

    Odpowiedz
  22. patryccjaa  19 sierpnia 2012 21:35

    puder super, używam już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona:) a na róż chętnie się skusze, zobaczymy to cudenko:)

    Odpowiedz
  23. marteczka5142  19 sierpnia 2012 22:32

    puder jest swietny, idealnie matuje moja skore, rozu nie mialam jeszcze okazji wyprobowac, ale z przyjemnoscia to zrobie

    Odpowiedz
  24. Klaudia  20 sierpnia 2012 20:38

    Mogę gorąco polecić puder z SYNERGER .Świetnie matuje ( kryje niedoskonałości ) . Rozjaśnia twarz ; )) . I jest w przystępnej cenie . Z różem też się spotkałam , jest bardzo dobry ,także mogę polecić .
    Pozdrawiam i zachęcam do kupna tych produktów ; )) .

    Odpowiedz
  25. sadura90  21 sierpnia 2012 18:00

    Właśnie dzisiaj zakupiłam sobie róż i jutro go przetestuje. Rzeczywiście, pędzelek jest tragiczny, nie da się nałożyć nawet na niego różu… 🙁

    Odpowiedz
    • m258  22 sierpnia 2012 08:56

      nie trzeba używać pędzelka, faktycznie nie jest szałowy

      Odpowiedz
  26. pechciu9  21 sierpnia 2012 18:41

    o pudrze słyszałam bardzo wiele i w zasadzie same pozytywne opinie. Chyba w końcu się skuszę 🙂

    Odpowiedz
  27. magda6915  21 sierpnia 2012 22:00

    Miałam ten puder, i powiem że jest dobry, matuje, jest delikatny dla skóry i nie tworzy maski, jedyne co bym jeszcze chciała to lepsza trwałość, ale w sumie mam tłustą cerę i dlatego nie trzyma się tak długo:P

    Odpowiedz
  28. Sylwia  9 marca 2015 20:31

    uwielbiam cienie z wibo. Bardzo delikatne, nie obciążają powieki i nie rolują się w załamaniach.

    Odpowiedz
  29. Madziulka444  20 września 2015 17:05

    Stosowałam sam puder i byłam z niego bardzo zadowolona. Dobrze krył, cena też super. Szkoda tylko, że dostępny w Rossmanie.

    Odpowiedz
  30. efffciaa  25 lutego 2016 11:21

    Puder w kompakcie używałam i byłam z niego nawet zadowolona , chociaż nie wyróżniał się niczym specjalnym na tle innych , których używałam w międzyczasie .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany