Wasze opinie: Polecane! – Bazy pod makijaż

Efektowny makijaż przez cały dzień? To możliwe. Wystarczy, że użyjesz specjalnej bazy, a podkład i puder nie będą się tak łatwo ścierać.To nie koniec zalet. Bazy pod podkład potrafią też maskować drobne niedoskonałości, rozświetlać cerę, a nawet chronić przed promieniami UV. Wybierz najlepszą bazę pod podkład dla siebie!
bazy-pod-makijaz
  • Marka: Sephora – Sublimateur de teint
 
Cena: ok 40 zł
Skład i działanie: Zawiera specjalne mikrogąbeczki, które regulują poziom sebum. Wygładza i matuje cerę.
Opinia: Natychmiast się wchłania, a skóra staje się aksamitna w dotyku. Po nałożeniu podkładu nie ma żadnych smug! Superwydajna
  • Marka: Artdeco – Make up Base
kosmetyki, baza pod podkład, ARTDECO, Make up base
Cena: ok 80 zł
Skład i działanie: Delikatna emulsja ułatwiająca rozprowadzanie podkładu. Zmniejsza nierówności i wygładza zmarszczki. Zawiera filtry UV.
Opinia: Wyrównuje koloryt skóry równie skutecznie jak kremy tonujące. Szpatułka dołączona do opakowania ułatwia aplikację.
  • Marka: Soraya – Baza silikonowa
 
Cena: ok 35 zł
Przeznaczona do stosowania pod fluid i puder. Twarz po jej użyciu jest lepiej przygotowana do makijażu. Po jej aplikacji, makijaż  trzyma się  dłużej i wygląda ładniej. Dzięki zawartości najnowszej generacji elastomerów i silikonów doskonale się rozprowadza, wygładza niedoskonałości skóry oraz optycznie tuszuje zmarszczki i zapobiega gromadzeniu make-upu w ich wnętrzu.
  • Marka: Vichy -Oligo 25, Illuminating Tinted Make – up Base
 
Cena: ok 15 zł
Skład i działanie: Zawiera odbijające światło drobinki, które rozświetlają skórę. Mangan usprawnia mikrokrążenie, co zapewnia cerze zdrowy koloryt.
Opinia: Świetnie wyrównuje koloryt skóry i nadaje jej blask. Jest lekka, co ułatwia rozprowadzanie fluidu.
  • Marka: Paloma – Baza pod makijaż
 
Cena: ok 15 zł
Skład i działanie: Lekka emulsja przedłużająca trwałość podkładu. Matuje cerę, wygładza zmarszczki.
Opinia: Niewielka, więc idealnie mieści się w kosmetyczce. Baza matuje cerę, nie przesuszając jej. Niestety jest mało wydajna
A jakie Wy polecacie bazy? Czekamy na Wasze opinie!
autorka: natalia
Yves Rocher

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (167 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ewuniekj  26 kwietnia 2012 13:17

    Posiadam tę bazę z Sorai i jestem bardzo zadowolona. Używam jej sporadycznie, na większe okazje i sprawdza się świetnie:) Polecam

    Odpowiedz
  2. aqq  26 kwietnia 2012 15:05

    ja chce jakas kupić ale obawiam się takiej bomby sylikonu.

    Odpowiedz
    • m258  28 kwietnia 2012 09:06

      co fakt to fakt tez mnie to odstrasza

      Odpowiedz
    • Niunia  30 kwietnia 2012 11:18

      Niestety ja również boję się bomby silikonu ;/ Ale trzeba zaryzykować.

      Odpowiedz
  3. ankas4444  27 kwietnia 2012 09:00

    Ja miałam bazę z Sorayi, ale obecnie używam Eveline jest tańsza a działanie takie samo… Nadal szukam bazy matującej na cały wieczór, ta z Sephory może być fajna:)

    Odpowiedz
  4. Fantaaasia  27 kwietnia 2012 10:35

    zdecydowanie vichy 🙂

    Odpowiedz
  5. biedronka73  27 kwietnia 2012 14:33

    Wybieram Vichy:)

    Odpowiedz
  6. bonia25  27 kwietnia 2012 18:52

    Zastanawiam się dlaczego nie jest poruszana firma Mary Kay…dla mnie kosmetyki tej firmy do pielęgnacji i kolorowe sa fantastyczne, uzywa ich np wizazysta w programie „Gotowe na zmiany” na Polsat Cafe, polecam dziewczyny, wydajesz pare groszy wiecej , a efekt jest niesamowity!
    I przede wszystkim makijaż nie spływa od razu!
    Trzyma się całą noc! i czasami jeszcze dłużej..
    skóra się nie błyszczy, nie zatyka porów i jest nawet dla cer bardzo wrażliwych…
    Jest tam tez w ofercie Baza silikonowa..ultralekka, cudo w jednej kropelce.
    Kojarzycie firme Thalgo ? sa to kosmetyki drogie a bardzo dobre, Mary Kay to kosmetyki tej samej jakości a ceny są o wiele wiele niższe…naprawdę warto ;]

    Odpowiedz
  7. karolina3124  9 maja 2012 21:52

    Ta pierwsza jest fajna 😛

    Odpowiedz
  8. Insomnia  12 maja 2012 09:22

    ja mam z elfa i jest extra:)

    Odpowiedz
  9. moOnisia1  5 października 2012 23:15

    gdzie można dostac tą z Palomy?

    Odpowiedz
  10. majka  25 maja 2013 19:50

    w drogerii

    Odpowiedz
  11. Asia23  24 września 2013 14:18

    Soraya ma bardzo dobre bazy pod makijaż z kolekcji Profesjonalna Szkoła Makijażu. Mam dwie
    1/ Baza silikonowa Anti-ageing – do cery normalnej i mieszanej – bardzo dobrze matuje i wygladza / nie wysusza / znacznie przedłuża trwałość makijażu.
    2/ Make-up sceniczny
    doskonały na wiecór i większe wyjścia. Bardzo dobrze ukrywa niedoskonałości i przebarwienia.
    Bardzo dobre kosmetyki

    Odpowiedz
  12. Kmakolagwa  4 lutego 2015 10:31

    Bardzo dobra jest również wygładzająca baza z Paese.

    Odpowiedz
  13. wiolucja  24 czerwca 2015 13:21

    Używam bazy tylko na specjalne okazje, w swoich „kosmetycznych zbiorach” mam produkt marki Paese 🙂

    Odpowiedz
  14. Jaworka  21 lipca 2015 08:55

    Ja używam tylko z Eveline a ponieważ bardzo rzadko więc na długo mi starcza

    Odpowiedz
  15. katja  14 października 2015 18:46

    Polecam ARTDECO fajna i wydajna baza. Warta swojej ceny.

    Odpowiedz
  16. Nikol  8 marca 2016 12:40

    Mi zdecydowanie starcza podkład z serum przeciwzmarszczkowym anti-age. Bardzo dobrze się rozprowadza i pozostawia naturalny, nie rzucający się w oczy kolor na skórze, nie zapycha porów i nie wysusza skóry. Wystarcza, że mam odpowiedni krem dobrany do mojego wieku i rano nakładam podkład Loreal revitalift i skóra naprawdę pięknie wygląda i nie potrzeby stosowania dodatkowych kosmetyków.

    Odpowiedz
  17. efffciaa  9 marca 2016 11:22

    Dla mnie jedną z lepszych baz , jest baza pod makijaż Vichy , może jest stosunkowo dość droga , ale faktycznie się sprawdza i świetnie trzyma . Polecam .

    Odpowiedz
  18. amela  25 lutego 2018 09:45

    baza z sephory jest rewelacyjna. Wygładza pory i zmarszczki jednocześnie nie powodując zapychania i wysypów

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany