Wasze opinie: Moje kosmetyki

Cześć kobietki! Chcę wam dziś zaprezentować moją pierwszą recenzję na temat kosmetyków, których miałam okazję używać. Wszelkie pytania zostawcie w komentarzach lub na moim adresie e-mail : ryba970@interia.pl.  Miłego czytania!

Kosmetyki

 

Zaprezentuję Wam 3 produkty – odżywkę w sprayu, peeling i anty-perspirant.

Odżywka w sprayu:

Firma: L’OREAL PARIS (ELSEVE)

Pojemność: 200 ml

Cena: 18,60 zł

Odżywka powinna odbudowywać, nadawać lekkość i ułatwiać rozczesywanie – ta proponowana nam przez firmę Loreal jak najbardziej spełnia te kryteria. Znakomicie nadaje się ona dla osób zabieganych, które nie mają czasu na długie mycie włosów. Wystarczy spryskać i jesteście gotowe do wyjścia! Możemy jej używać zarówno na włosy wilgotne (świeżo po umyciu), jak i na włosy suche. Po użyciu stają się one mięciutkie, zregenerowane i łatwe w rozczesywaniu. Jestem z niej w 100 procentach zadowolona. Aczkolwiek, jeśli naprawdę często stylizujecie swoje włosy, polecam dodatkowo kupić środek do ochrony włosów przed stylizacją.

 

Peeling:

Firma: Joanna (Naturia)

Pojemność: 100 ml

Cena: 5,90

Zadaniem tego peelingu, tak jak i każdego innego, jest złuszczenie naskórka i wygładzenie naszej skóry. Peeling Joanny pięknie pachnie (ten akurat jest truskawkowy, ale są także dostępne o zapachu kiwi i pomarańczy), wygładza skórę i pozostawia ją mięciutką. Stosujemy go 2-3 razy w tygodniu. Mój patent na robienie peelingu – do rozprowadzania tego kosmetyku zamiast ręki używam gąbki (tą stroną z „wypustkami”). Efekt jest 2x lepszy!  Myślę, że to nie jest jeden z najlepszych peelingów w moim życiu, ale nie mam nic szczególnego mu do zarzucenia – po prostu szału ni ma 🙂

 

Antyprespirant:

Firma: Ziaja

Pojemność: 60 ml

Cena: 7,20

Blokery – antyperspiranty zazwyczaj nie spełniają naszych oczekiwań i nie pomagają nam w uniknięciu pocenia się – związane jest z tym wydzielanie nieprzyjemnego zapachu i nieświeże ubrania. Ten produkt jest zupełnie inny! Nie stosuje się go na dzień jak inne, ale na noc (3 razy z rzędu potem raz w tygodniu). Pocenie staje się zminimalizowane więcej niż o połowę, a my zapominamy o przykrym zapachu. Naprawdę polecam ten produkt. Myślę, że każdy powinien go mieć w swojej szafce.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (162 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Alyssa  18 lipca 2012 13:19

    ta odzywka L’OREAL PARIS (ELSEVE) jest okropna !!! skleja moje wlosy , ma dziwną białą konsystencje ktora przypomina mleka i wogole nie wchłania sie we włosy .. masakra jakas , szkoda pieniedzy

    Odpowiedz
  2. nerdova  18 lipca 2012 14:26

    Od autorki:
    A mówisz o tej w sprayu czy w mleczku?

    Odpowiedz
  3. karolla.luna  18 lipca 2012 17:21

    ziaja bloker zastąpiła mi etiaxil.Przeszkadza mi tylko że jest strasznie wodnisty i długo schnie,za to cena jest przyjazna dla kieszeni.

    Odpowiedz
  4. szatu  18 lipca 2012 19:34

    Zgadzam się z autorką peeling szalu nie robi ,nic nie robi ,ale ładnie wygląda.Co do blokera to kiedyś używalam Anditralu,ale Ziaja jest o niebo lepsza ,gorąco polecam,

    Odpowiedz
  5. katarina136  18 lipca 2012 20:28

    Peelingi z Joanny są bardzo dobrymi kosmetykami o cudownych zapachach. Uwielbiam je :);)

    Odpowiedz
    • Alqium  18 lipca 2012 21:27

      Dokładnie, zapachy są wspaniałe 😀 i wybór też jest spory ;]

      Odpowiedz
  6. asiunia1990  19 lipca 2012 09:14

    Odżywka Elseve to najlepsza odżywka b/s jaką w życiu używałam, co prawda na początku przetłuszczała mi włosy ale po jakimś czasie zaczęła działać i włosy po niej były piękne oraz dobrze zabezpieczała końcówki.Polecam ją do zniszczonych i przesuszonych włosów.

    Odpowiedz
    • nerdova  19 lipca 2012 10:08

      Od autorki:
      Na każdy kosmetyk włosy reagują inaczej i trzeba je po prostu „przyzwyczaić” do produktu, dlatego też lepiej nie zniechęcać się od razu 🙂

      Odpowiedz
  7. sanderka0222  19 lipca 2012 20:04

    UU.. Tego nie wiedziałam, że „ZIAJA” ma antyperspiranty 😉 Można je kupić w jakieś drogerii, np. ASTER, Natura czy też Rossmann? 🙂

    Odpowiedz
    • nerdova  20 lipca 2012 10:28

      Od autorki:
      Szczerze mówiąc ja go kupiłam w sklepie z chemią niemiecką, ale możesz popatrzeć w takich standardowych drogeriach powinny być dostępne 😉

      Odpowiedz
  8. Insomnia  22 lipca 2012 23:01

    no niezly pomysl kto chetny niech takze zamieszcza tu swoje recenzje:)

    Odpowiedz
  9. pixie21  8 sierpnia 2012 23:01

    Peelingi z Joanny są świetne, miałam okazje kilka przetestować i sprawdzają sie w swojej roli i dodatkowo pięknie pachna! Ziaja bloker naprawde pomógł mi pozbyć sie problemów z potliwością wiec za tą cene (w mojej drogerii 6,50zł) GORĄCO polecam!

    Odpowiedz
  10. candyshop  31 sierpnia 2012 08:12

    lepsze od oLoreal sa odzywki z Schwarzkopf mają podobne opakowanie np. fioletowa (repair&volume)świetna do ukłądania włosów zawiera kolagen morski dzięki temu uzyskuje się efekt lekkich fal takie ” włosy po kąpieli morskiej” nie obciąża włosów i nie trzeba myć codziennie. dzieki stosowaniu tych odzywek moje włosy zdecydowanie lepiej wygladaja i nie musze uzywac prostownicy czy lokówki żeby osiagnac fajny efekt.

    Odpowiedz
  11. zuzula  7 września 2012 13:04

    witam

    peeling Joanny nie robi szału, lekkie złuszczanie, natomiast świetnie pachnie tak jak cała seria tych peelingów, produkt dobry za rozsądną cenę.
    Natomiast bloker Ziaji u mnie sprawdził się świetnie i do tego znów ta niska cena…

    Odpowiedz
  12. zychowna  12 marca 2013 13:59

    polecam bloker ziaji 🙂

    Odpowiedz
  13. dolcia17  9 lipca 2013 21:29

    pellingi z joanny przepięknie pachną, ładnie wygładzają skórę 🙂 a bloker ziaji znakomicie spełnia swoją rolę 🙂 polecam !

    Odpowiedz
  14. Masza  7 sierpnia 2013 08:45

    Miałam wszystkie trzy opisane kosmetyki i z każdego byłam zadowolona.

    Odpowiedz
  15. Dariska  4 marca 2016 13:07

    Blokery z Ziaji są super, miałam niebieski i fioletowy. I pewnie kupiłabym jeszcze, gdyby nie fakt że doczytałam w składzie aluminium. Od razu w odstawkę, boję się takich rzeczy, wiadomo raz czy dwa od razu nie zaszkodzi ale stosowany regularlnie… Ale ale.. 🙂 Żeby nie było, że zgarszam ta kulkę, bo jest naprawdę świetna, trzyma długo, ładnie pachnie i bardzo tania, u mnie w drogerii za piątaka kupię. 🙂

    Odpowiedz
  16. efffciaa  23 czerwca 2016 14:08

    Wszystko fajnie , oprócz częstotliwości używania blokera – antyperspirantu , ja nie wyobrażam sobie jakbym mogła go nie użyć po każdej kąpieli – czyli przynajmniej 2 razy dziennie .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany