Wasze opinie: Kosmetyki Avon

Cześć dziewczyny! Dziś dla was moja druga recenzja. Tym razem będzie to parę produktów firmy Avon. Z niektórych jestem bardzo zadowolona, niektórych już więcej nie kupie. Avon jest firmą, w której raczej (moim zdaniem) nie są górą kosmetyki kolorowe, ale za ich zapachy można zabić! Często zmieniają się ceny produktów – ja kupuje często podczas promocji, dlatego nie pytajcie mnie o różnice cenowe. Zaczynamy!

Kosmetyki Avon

 

1.Mgiełka:

Firma: Avon (naturals)

Pojemność: 125 ml

Cena: ok.8 zł

Pierwszy z produktów, na który ciężko się zdecydować. Mgiełki z Avon mają piękne zapachy – moja pachnie granatem i mango. Zapach jest troszkę duszący, ale jakoś specjalnie to nie przeszkadza. Niestety jest to moja pierwszą, i raczej ostatnia mgiełka tej firmy. Dlaczego? Zapach nie utrzymuje się na ciele tak długo jak bym chciała. Nie wytrzymuje nawet do południa – z tego względu nie polecam.

 

2. Lakiery:

Firma: Avon

Pojemność: 12ml

Cena: ok.15 zł (odżywka – bezbarwna), ok.15 zł (lakier kolorowy)

Najpierw o odżywce. REWELACYJNY produkt! Jest to tak naprawdę 3 w 1 – odżywka, baza pod lakier i coś w rodzaju utwardzacza (malujemy na warstwę lakieru). Można ją stosować jako produkt samodzielny lub przy użyciu lakierów kolorowych. Jako samodzielny produkt nie sprawdza się najlepiej, ale przy użyciu z innym lakierem kolorowym świetnie chroni płytkę paznokcia jako baza, a jako warstwa wierzchnia na lakierze chroni go przed przedwczesnym zmyciem, zejściem z paznokcia . Po tygodniu lakier jest zniszczony tylko na początku paznokcia (przy zmywaniu sprzątaniu itd.)! Jestem z niej w 100% zadowolona.

Teraz o lakierze kolorowym. Nazywa się on „perfectly flash”. Pędzelek świetny, duży i pięknie rozprowadza lakier po płytce paznokcia. Co do samego lakieru – dobrze się rozprowadza, ale jak dla mnie jest za rzadki, a krycie pozostawia wiele do życzenia. By naprawdę dokładnie zakryć paznokieć trzeba nałożyć minimum 3 warstwy. Z tego powodu nie jestem z niego zadowolona, ale nie jest źle 🙂

 

3. Puder:

Firma: Avon (colortrend)

Pojemność: 10g

Cena: ok.10 zł

Transparentny puder, czyli powinien matować skórę. Jak najbardziej sprawdza się w tej kwestii. Po rozprowadzeniu go na twarzy, jest ona gładka i miła w dotyku. Dołączony jest do niego „wacik”. Korzystałam z niego na początku, ale zmieniałam na pędzelek, ponieważ stosuję tylko trochę pudru, a z wacikiem jednorazowo aplikuje się go o wiele więcej. Moim zdaniem puder transparentny jest świetny dla młodych dziewczyn, które jeszcze nie mają wprawy w makijażu i nie potrzebują lub po prostu nie korzystają z dużej ilości kosmetyków kolorowych. Polecam!

 

4. Tusze:

Firma: Avon

Pojemność: 9ml, 6ml

Cena: ok.25zł (spectra lash), ok.21zł (super magnify)

Tusz Spectra Lash. Tusz o dużej pojemności. Standardowa szczoteczka, która zostawia grudki. Ten tusz posiada dodatkowo regulację grubości i intensywności podkreślenia rzęs. Jedna wielka ŚCIEMA. Pomiędzy progiem 1, 2 a 3 prawie nie ma różnicy. Tylko tyle, że 1 zostawia mniej grudek niż 3. Nie jestem z niego, ani trochę zadowolona.

Tusz SuperMagnify. Średnio pojemny, ale bardzo wydajny. Mam go już prawie rok przy częstym stosowaniu. Niestandardowa szczoteczka – długa i wąska z dużą ilością malutkich „włosków”. Perfekcyjnie rozdziela rzęsy, nie zostawia grudek, nie skleja rzęs. Po prostu tusz marzeń! Polecam go wszystkim kobietom, które chcą mieć wydłużone i idealnie rozdzielone rzęsy.

 

5. Cienie:

Firma: Avon

Pojemność: 2 x 1,3 g

Cena: ok. 23 zł

Cienie w odcieniach Fresh Jade, czyli biało-kremowy i taki ni to morski, ni to turkusowy, ciężko go opisać. Do cieni załączony jest dwustronny pędzelek. Krótko i zwięźle – KICHA. Mają słabą pigmentację i zawierają mieniące się drobinki, które po nałożeniu cienia na powiekę mamy dosłownie na całej twarzy. Nie polecam!

 

Mam nadzieję, ze przyda wam się moja recenzja. Jeśli macie jakieś pomysły na kolejną chętnie ją zrealizuję – oczywiście w miarę możliwości 🙂 Pytania? Zostawcie je w komentarzu lub na moim e-mailu – ryba970@interia.pl

Autorka: nerdova

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (174 głosów, średnia: 4,23 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ewka  9 sierpnia 2012 12:01

    Zgadzam się co do mgiełki jeżeli chodzi o trwałość, faktycznie trochę za krótko zapach się utrzymuje. Ale jeśli chodzi o to, że pachnie zbyt dusząco to się zupełnie nie zgadzam. Pachnie po prostu cudnie i dlatego mimo słabej trwałości bardzo często go kupuję

    Odpowiedz
    • m258  9 sierpnia 2012 21:09

      i tu musze także się zgodzic, że nietrwałość tej mgiełki to jej wielka wada :/

      Odpowiedz
  2. Alyssa  9 sierpnia 2012 12:04

    Ja polecam mgiełke o zapachu Ficz&Liczi pachnie slicznie !! gorąco polecam 😉 Jesli chodzi o tusze do rzęs to ich osobiscie nie polecam

    Odpowiedz
  3. wizardlady  9 sierpnia 2012 12:31

    Jeżeli chodzi o zapachy ,Avon ma wszystkie w jednej linii,zawsze bowiem da się wyczuć tę 1 nutę zapachową.Zwykle można poznać po zapachu,że kobieta używa zapachów Avonu niezależnie od tego czy jest to mgiełka czy woda toaletowa.Byłam konsultantką firmy ładnych kilka lat,posiadam certyfikat ukończonych kursów w Avonie.Na początku dystrybucja bardzo „ładnie szła” jednak z biegiem lat wiele osób po „przetestowaniu” produktów rezygnowało,ja również…

    Odpowiedz
  4. Aniaen  9 sierpnia 2012 15:32

    Avon bardzo lubię, oczywiście nie twierdzę że wszystkie ich kosmetyki są ok, ale można znaleźć kilka perełek 🙂 Moi faworyci to przede wszystkim maseczki do twarzy z serii planet spa oraz przyśpieszacz wysychania lakieru (chociaż o tym produkcie słyszałam różne opinie to u mnie się sprawdza w 100% ). Poza tym świetna jest też kredka super shock, którą spokojnie można zastąpić eye liner 🙂

    Odpowiedz
    • m258  9 sierpnia 2012 21:11

      o tak ta kre4dke miałam i byłam bardzo zadowolona, choć eyelinera i tak niezaleznie od tego uzywałam

      Odpowiedz
    • nerdova  11 sierpnia 2012 15:31

      Od autorki:
      maseczki z serii planet spa powinna przetestować każda kobieta, choć jedną. Naprawdę są warte polecenia 🙂

      Odpowiedz
  5. Sylvvia  9 sierpnia 2012 16:24

    Używam ich kosmetyków od lat, sama niedawno zostałam konsultantką. Zgadzam się, że nie wszystkie ich kosmetyki są dobre, ale znajdziemy też wiele produktów godnych polecenia i bardzo miło się je kupuje potem ponownie.

    Odpowiedz
    • m258  9 sierpnia 2012 21:12

      wiadomo mają lesze i gorsze (gorsze zwłaszcza szampony), ale to tak jak i konkurencja (Oriflame)

      Odpowiedz
  6. BlackAndWihte  9 sierpnia 2012 21:18

    Mgiełki z Avonu nie tylko mają krótkotrwały ale i spirytusem zalatujący zapach, więcej ich już nie kupię. Niektóre Avonowe tusze strasznie podrażniają oczy, poza tym tworzą koszmarne grudki, co nie wygląda atrakcyjnie. Natomiast mają dobrej jakości cienie do powiek, które warto nabyć. Szampony i ogólnie kosmetyki do włosów mają tragiczne!!!

    Odpowiedz
  7. pannatee  9 sierpnia 2012 21:56

    mgiełki mała wspaniałe zapachy, a ta widoczna na zdjęciu to moja ulubiona 🙂 Niestety szybko się kończą, gdyż są ciut nietrwałe, ale to co 🙂 A co do lakierów, uwielbiam lakiery, od białego do czarnego – wszystkie kolory.. a te w AVONie są piękne 🙂

    Odpowiedz
  8. marttoolla  11 sierpnia 2012 17:51

    a ja ni euzywam niczego z „ejvonu” bo testuja na zwierzętach. i to jeszcze skrzetnie ukrywajac…płacąc innym firmom za testy:/ NIE DZIEKUJE!

    Odpowiedz
  9. kinga  11 sierpnia 2012 23:49

    ja serdecznie polecam podkład magix z avonu. ja uzywalam matujacego, ale z tego co wiem dostepny jest rowniez rozswietlajacy. pudrowe wykonczenie, dlugoutzymujacy sie mat i co najwazniejssze nie zapycha! polecam 😉

    Odpowiedz
  10. Aggnnes  9 września 2012 16:38

    Ostatnio kupiłam ten puder transparentny i jestem z niego zadowolona.Mam cerę dość czystą więc puder świetnie się sprawdza,wygładza skórę i zlewa się z kolorytem mojej cery .polecam 🙂

    Odpowiedz
  11. Pysiek  5 października 2012 01:15

    U mnie puder transparentny się niestety nie sprawdził, za ciężki i tylko dwa odcienie, oba za żółto pomarańczowe jak dla mnie

    Odpowiedz
  12. Dominika  6 października 2012 13:01

    ja lubię kosmetyki z firmy Avon , Zgadzam się , że mgiełki nie są trwałe ale ich piękny zapach zachęca do kupna . Z avon’u najbardziej lubię żel 3w 1 z imbiru i aloesu ; oczyszczanie , tonizowanie i nawilżanie . Zostawia skórę gładką i nawilżoną ten produkt gorąco polecam 😉

    Odpowiedz
  13. Pinky93  11 października 2012 16:33

    Z mgielek uwielbiam zapach truskawka-biala czekolada…niestety, tralosc kiepska, tu sie z Toba zgodze:)

    Odpowiedz
  14. karolinav  18 sierpnia 2013 20:47

    Moja mama ma tą mgiełke, jak jej używa to mam mdłowsci

    Odpowiedz
  15. efffciaa  25 lutego 2016 12:32

    Od czasu do czasu miewam jakiś kosmetyk z Avonu , ale nie jestem nimi specjalnie oczarowana , niby robotę robią , ale nie dają żądnego efektu wow .

    Odpowiedz
  16. stokrotkapolna  9 listopada 2016 04:17

    Ja mam cieni,puder i tusz od Avon, są świetne.

    Odpowiedz
  17. Agata  14 kwietnia 2017 21:49

    Także polecam produkty marki Avon 😀

    Odpowiedz
  18. kalina  22 października 2018 02:06

    niestety kosmetyki Avon dłużej stosowane wysuszają skórę, doświadczenie mam z kremami do rąk i twarzy. Skóra na dłoniach zrobiła się jak papierek po kilku tubkach kremu, a na twarzy mam suchość:( piękny zapach, ale to wszystko. Testowałam też zapachy Avon, prawie wszystkie – nie znalazłam ŻADNEGO, który utrzymałby się dłużej. Nie polecam.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany