Karkówka z grilla – w sam raz na majowy weekend!
Im bliżej długiego weekendu majowego, tym bardziej realne stają się prognozy synoptyków, którzy przewidują, że majówka będzie słoneczna. Wielu z nas wykorzysta ten czas wypoczynku na spotkania z rodziną i przyjaciółmi przy grillu. A skoro grill to nie może na nim zabraknąć smacznej i aromatycznej karkówki!
Sposób na danie – karkówka z grilla:
(przepis na 2 porcje)
Ok. 400 g karkówki
1 łyżka Przyprawy do Karkówki KOTÁNYI
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
Sól
Pieprz czarny KOTÁNYI z młynka
Przygotowanie: Karkówkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawę do Karkówki KOTÁNYI wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso. Całość odstawić na noc do lodówki. Przyprawione mięso grillować z obu stron (ok. 2-3 minut każdą ze stron).