Udka z wątróbką i rozmarynem

udka-z-watrobka0-2

Udka z wątróbką i rozmarynem

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 100 g wątróbki drobiowej
  • Średnia cebula
  • Łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • Łyżeczka suszonego majeranku
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj udka z kurczaka: zdejmij z nich skórę, rozetnij je pośrodku i posługując się nożem, wyciągnij kości. Mięso posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, która zapewni mu intensywny smak. Następnie je odstaw.
  2. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj do niej 50 g wątróbki drobiowej i smaż. Całość dopraw czosnkiem, majerankiem i suszonym rozmarynem. Wątróbkę ostudź i pokrój na niewielkie kawałki.
  3. Niesmażoną wątróbkę zmiksuj na gładką masę, dodaj do niej smażoną i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Tak przygotowanym farszem wypełnij udka, zwiń je i owiń każde z nich kawałkiem folii aluminiowej.
  5. Mięso opiekaj z każdej strony na grillu przez 15-20 minut. Inną metodą na przyrządzenie go, jest ułożenie go w naczyniu żaroodpornym i zapiekanie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C przez 40 minut.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (272 głosów, średnia: 4,46 z 5)
zapisuję głos...