Udka z wątróbką i rozmarynem
Udka z wątróbką i rozmarynem
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 100 g wątróbki drobiowej
- Średnia cebula
- Łyżeczka suszonego rozmarynu
- 2 ząbki czosnku
- Łyżeczka suszonego majeranku
- Łyżka oliwy z oliwek
- Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
Sposób przygotowania:
- Przygotuj udka z kurczaka: zdejmij z nich skórę, rozetnij je pośrodku i posługując się nożem, wyciągnij kości. Mięso posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, która zapewni mu intensywny smak. Następnie je odstaw.
- Na patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj do niej 50 g wątróbki drobiowej i smaż. Całość dopraw czosnkiem, majerankiem i suszonym rozmarynem. Wątróbkę ostudź i pokrój na niewielkie kawałki.
- Niesmażoną wątróbkę zmiksuj na gładką masę, dodaj do niej smażoną i całość dokładnie wymieszaj.
- Tak przygotowanym farszem wypełnij udka, zwiń je i owiń każde z nich kawałkiem folii aluminiowej.
- Mięso opiekaj z każdej strony na grillu przez 15-20 minut. Inną metodą na przyrządzenie go, jest ułożenie go w naczyniu żaroodpornym i zapiekanie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C przez 40 minut.