Tosty z serkiem topionym i domowym pesto – przepis Moniki Mrozowskiej!

 

Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy, że to oni są największymi fanami tostów! J

tosty hochland

Składniki / 4 tosty

  • 4 plasterki sera Hochland TostMonika Mrozowska_1
  • 8 kromek chleba razowego tostowego
  • domowe pesto:

1 ząbek czosnku

pęczek pietruszki

pęczek bazylii

garść pestek słonecznika

1/4 szklanki oliwy z oliwek

70 g startego parmezanu

Przygotowanie

Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.

Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (160 głosów, średnia: 4,61 z 5)
loading... zapisuję głos...