Przepis na: Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

Składniki na danie – Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami:

  • 400 g rostbefu sezonowanego, oczyszczonego z powięzi
  • 4 żółtka
  • 120g ogórka kiszonego, posiekanego
  • 120 g podgrzybka marynowanego, posiekanego
  • 120 g cebuli posiekanej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Mięso przymroź by lepiej się kroiło. Posiekaj. Przed podaniem wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Uformuj krążek, obok ułóż ogórek, cebulę i podgrzybki. Żółtko ułóż na mięsie.

 

Przepis autorstwa Chefa Kuchni Adam Chrząstowski

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (171 głosów, średnia: 4,29 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  12 listopada 2014 08:18

    Nie lubię tatara, ale ten na zdjęciu wygląda kusząco:-).

    Odpowiedz
  2. martucha180  12 listopada 2014 12:38

    Nigdy nie jadłam tatara i nie zamierzam.

    Odpowiedz
  3. bbo  12 listopada 2014 20:11

    Surowe jajko i surowe mięso – 2 razy na NIE.

    Odpowiedz
  4. magella87  26 marca 2015 17:21

    ja tez nie jadlam tatar i nie bede probowala

    Odpowiedz
  5. Hidari11  26 lutego 2016 22:20

    Nigdy nie jadłam.

    Odpowiedz
  6. efffciaa  14 marca 2016 15:11

    Za żadne pieniądze świata bym nie zjadła mięsa na surowo , obrzydza mnie to i nawet bym nie chciała spróbować , ani tatara ani żadnych suszonych mięs 🙁

    Odpowiedz
  7. monicitia  27 czerwca 2016 23:39

    No specyficzna potrawa, zazwyczaj lubiana przez panów.

    Odpowiedz
  8. as_sa  6 lipca 2016 19:38

    Nigdy w życiu nie jadłam tatara. Choć muszę przyznać, że coraz bardziej ciekawi mnie jaki to ma smak. Odrzuca mnie tylko to surowe żółtko i mięso

    Odpowiedz
  9. marcia7  15 sierpnia 2016 21:03

    doskonała przystawka

    Odpowiedz
  10. stokrotkapolna  18 listopada 2016 05:54

    Uwielbiam tatara. Kiedyś robiłam często, ale teraz to już nie pamiętam kiedy go ostatnio jadłam.Nikt z moich dorosłych już członków rodziny nie lubi surowego mięsa, tylko ja .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany