Tartaletki z owocami
Ten zdumiewająco pyszny przepis na tartaletki z owocami na pewno zachwyci całą Twoją rodzinę i znajomych.
Składniki:
Ciasto:
250 g mąki pszennej
1/2 kostki schłodzonej margaryny Palma z Murzynkiem
1/4 szklanki zimnej wody
1 łyżka oleju
szczypta soli
Krem:
250 g serka mascarpone
250 ml śmietanki kremówki
4 łyżeczki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
garść borówek
Sposób przygotowania:
Ciasto szybko zagnieć, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 175˚C. Foremki wysmaruj margaryną Palma z Murzynkiem, oprósz mąką i wylep ciastem. Ciasto nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw foremki do piekarnika na ok. 10-15 minut. Piecz tartaletki na złoty kolor. Aby przygotować krem, wymieszaj serek mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatyną. Puszystą masę przełóż do wystudzonych tartaletek z ciasta i udekoruj borówkami lub innymi ulubionymi owocami.