Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Przedstawiamy idealny na jesienny weekend, pyszny i bardzo szybki przepis na tartę z żółtym serem, brokułami cebulą.

tarta-z-zoltym-serem-brokulami-i-cebula

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą


Składniki:

  • gotowy spód od pizzy
  • łyżka masła
  • 1 pokrojona w piórka cebula
  • 1 średni brokuł podzielony na różyczki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 100 g sera Gouda np. MSM Mońki
  • 1 jajko

Wykonanie:

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając  2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować  roztrzepanym jajkiem. Piec  15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.

Smacznego!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (242 głosów, średnia: 4,53 z 5)
zapisuję głos...