Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Przedstawiamy idealny na jesienny weekend, pyszny i bardzo szybki przepis na tartę z żółtym serem, brokułami cebulą.
Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Składniki:
- gotowy spód od pizzy
- łyżka masła
- 1 pokrojona w piórka cebula
- 1 średni brokuł podzielony na różyczki
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 100 g sera Gouda np. MSM Mońki
- 1 jajko
Wykonanie:
Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Aż ślinka cieknie!
wygląda absolutnie przepysznie! jednak je się przede wszystkim oczami a piękne zdjęcie potraw wraz z ciekawą aranżacją stołu to już prawdziwa sztuka, mnie mniej istotna od tej kulinarnej!
Ale bym zjadła! 🙂
Jadła bym 🙂
Brzmi wspaniale , ja tylko bym cebulę pominęła , ponieważ po prostu jej nie lubię 🙂 ale cała reszta to dla mnie jest tak zwane – danie wymarzone 🙂 chętnie przyrządzę .
Zrobiłam jednak tartę według tego przepisu – mąż mnie namówił , żebym dodała również cebuli 🙂 i muszę am powiedzieć , że wyszła doskonale . Od tego czasu zawsze robię z cebulą . Pycha .
Super danie warto spróbować bo wykonanie tez nie zbyt pracochłonne
Musi być pyszne 🙂 Tylko ciasto bym zrobiła sama, nie przepadam za „gotowcami”.
Zjadłabym ją.