Łatwe i szybkie danie: Tagliatelle Alla Boscaiola
Składniki na łatwe i szybkie danie: Tagliatelle Alla Boscaiola
- 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
- 150 g pancetty
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 op. pomidorów w puszce
- 150 g śmietany kremówki
- Natka pietruszki
- Parmezan
- Oliwa
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
Komentarze
Zjadłabym
Najgorzej że nie wiem co to jest ta panceta ale danie na pewno pyszne
Właśnie też spojrzałam i myślę co to ta pancetta. Cieszy mnie, że nie tylko ja nie wiem, bo już mnie martwila moja ignorancja.
Ja też nie wiem 😀
Ja juz sprawdziłam – to surowy suszony boczek 😉
A widzisz… człowiek uczy się całe życie 😉
Uwielbiam takie proste przepisy i uwielbiam makaron w każdej postaci. Przepis na pewno wykorzystam 🙂
Po świętach jestem przejedzona, ale jak wszystkie kluchy -przepis bardzo zachęcający.
Świetny i prosty przepis,warto wykorzystać.
to mój smak włoskich wakacji
Anett13 gdyby nie Ty to bym nie wiedziała co to jest ta pancetta 🙂 ale przynajmniej poszperałaś w necie i znalazłaś 🙂 super 🙂 ale właśnie z tego powodu to danie u mnie nie przejdzie – nie lubię boczku