Łatwe i szybkie danie: Tagliatelle Alla Boscaiola

Składniki na łatwe i szybkie danie: Tagliatelle Alla Boscaiola

  • 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
  • 150 g pancetty
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 op. pomidorów w puszce
  • 150 g śmietany kremówki
  • Natka pietruszki
  • Parmezan
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (88 głosów, średnia: 4,82 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  2 stycznia 2017 16:14

    Zjadłabym

    Odpowiedz
  2. Jaworka  2 stycznia 2017 17:50

    Najgorzej że nie wiem co to jest ta panceta ale danie na pewno pyszne

    Odpowiedz
    • Anett13  2 stycznia 2017 20:48

      Właśnie też spojrzałam i myślę co to ta pancetta. Cieszy mnie, że nie tylko ja nie wiem, bo już mnie martwila moja ignorancja.

      Odpowiedz
      • Aneta  12 stycznia 2017 12:21

        Ja też nie wiem 😀

        Odpowiedz
        • Anett13  12 stycznia 2017 12:48

          Ja juz sprawdziłam – to surowy suszony boczek 😉

          Odpowiedz
          • Aneta  12 stycznia 2017 15:20

            A widzisz… człowiek uczy się całe życie 😉

  3. nilkaa3  2 stycznia 2017 18:18

    Uwielbiam takie proste przepisy i uwielbiam makaron w każdej postaci. Przepis na pewno wykorzystam 🙂

    Odpowiedz
  4. Wusia  2 stycznia 2017 20:47

    Po świętach jestem przejedzona, ale jak wszystkie kluchy -przepis bardzo zachęcający.

    Odpowiedz
  5. macierzanka  3 stycznia 2017 09:38

    Świetny i prosty przepis,warto wykorzystać.

    Odpowiedz
  6. marcia7  6 stycznia 2017 10:34

    to mój smak włoskich wakacji

    Odpowiedz
  7. efffciaa  11 października 2017 15:28

    Anett13 gdyby nie Ty to bym nie wiedziała co to jest ta pancetta 🙂 ale przynajmniej poszperałaś w necie i znalazłaś 🙂 super 🙂 ale właśnie z tego powodu to danie u mnie nie przejdzie – nie lubię boczku

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.