T-Bone stek z sosem paprykowym i liśćmi sałat

T-Bone stek z sosem paprykowym i liśćmi sałat

Składniki na danie: T-Bone stek z sosem paprykowym i liśćmi sałat 

  • 2 szt. T-bone stek
  • 5 g parmezanu – płatki
  • ½ chili
  • 3 łyżki oliwy
  • Świeże sałaty

Sos z papryki

  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 300 g wody
  • 100 g cukru
  • 80 g octu 10%

 

Wykonanie:

Mięso nasmaruj olejem, ułóż na grillu. Grilluj z każdej strony po około 6 minut. Liście sałat wymieszaj z oliwą i drobno pokrojonym chili.

Pokrojoną paprykę zalej wodą, dodaj cukier i ocet gotuj do miękkości około 20 minut, następnie zblenduj i przetrzyj przez sito aby nie było grudek. Zagotuj.

Autorski przepis Chefa Darka Kuźniaka – w ramach akcji „Weź się za wołowinę”

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (202 głosów, średnia: 4,42 z 5)
zapisuję głos...