T-Bone stek z sosem paprykowym i liśćmi sałat
Składniki na danie: T-Bone stek z sosem paprykowym i liśćmi sałat
- 2 szt. T-bone stek
- 5 g parmezanu – płatki
- ½ chili
- 3 łyżki oliwy
- Świeże sałaty
Sos z papryki
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- 300 g wody
- 100 g cukru
- 80 g octu 10%
Wykonanie:
Mięso nasmaruj olejem, ułóż na grillu. Grilluj z każdej strony po około 6 minut. Liście sałat wymieszaj z oliwą i drobno pokrojonym chili.
Pokrojoną paprykę zalej wodą, dodaj cukier i ocet gotuj do miękkości około 20 minut, następnie zblenduj i przetrzyj przez sito aby nie było grudek. Zagotuj.
Autorski przepis Chefa Darka Kuźniaka – w ramach akcji „Weź się za wołowinę”
Komentarze
Pokaźna sztuka mięsa.
Ja powoli odkrywamy wołowinę.
Wygląda smakowicie 🙂
Lubię dania z wołowiną.
To chyba trzeba bardzo długo grillować???
Mniam mniam. Ale ja bym jeszcze troszkę na tym grillu potrzymała
popisowe danie
Wypróbuję przepis ☺
Mięsko zawsze dobre 🙂
do mnie jakoś nie przemawia 🙂
Niestety nie jem mięsa, ale wygląda nieźle. 🙂
To chyba dla tych, co ostre lubią…
Lubię steki z grila.