Szybkie i łatwe przekąski last minute na Sylwestra

Oto propozycje na przekąski last minute – doskonałe na każdą domówkę. Wystarczy max. 20 minut, by je wyczarować!

PIRAMIDKI WARZYWNE

piramidki

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki pszennych chlebków Tovago
  • Pół cukinii
  • Pół papryki żółtej i czerwonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pół sera feta
  • Liście bazylii

Sposób przygotowania:

Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii). Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki). Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.

Pomysły na zdrowe przekąski – co zamiast czipsów możesz schrupać przed telewizorem? 10 propozycji!

Pomysły na zdrowe przekąski – co zamiast czipsów możesz schrupać przed telewizorem? 10 propozycji!

Spokojny wieczór, kolejny sezon ulubionego serialu na Netflixie, miska czipsów lub nachosów z gęstym serowym dipem, od których nie można się oderwać, a po wszystkim uczucie goryczy w żołądku i wyrzuty sumienia. Znasz to? Przedstawiamy zdrowe alternatywy dla wieczornych lub imprezowych przekąsek, dzięki którym raz na zawsze oderwiesz sie od zgubnego schematu!

KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ

Koreczki z chlebkami

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
  • Garść małych kulek mozzarelli
  • Garść czarnych oliwek
  • Liście świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

KANAPKA NA CHLEBKU Z ŁOSOSIEM I SERKIEM RICOTTA

Kanapki-z-łosiem

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki pszennych chlebków Tovago
  • 4 plasterki wędzonego łososia
  • 4 łyżki serka ricotta
  • 4 cząstki pomarańczy pozbawione białych błonek
  • Kiełki słonecznika do ozdoby

Sposób przygotowania:

Na chlebku Tovago ułóż zwinięty plasterek łososia. Na nim ułóż serek ricotta i cząstkę pomarańczy. Całość udekoruj kiełkami słonecznika.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (241 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Żanett  31 grudnia 2015 13:05

    Moim zdaniem ważny jest też estetyczny wygląd (nie tylko przekąski, ale potrawy w ogóle) 🙂

    Odpowiedz
  2. Jaworka  31 grudnia 2015 17:21

    Wyglądają bardzo apetycznie i łatwe w przygotowaniu

    Odpowiedz
  3. Agnieszka  31 grudnia 2015 18:12

    Proste ale zdrowe

    Odpowiedz
  4. macierzanka  31 grudnia 2015 20:26

    Przekąski szybkie ,zdrowe i kolorowe.

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  1 stycznia 2016 11:33

    Fajnie wyglądają.

    Odpowiedz
  6. Patriszia  1 stycznia 2016 21:33

    Bardzo fajne przekąski. Już po Sylwestrze, ale na pewno wykorzystam ten przepis na inną okazję 🙂

    Odpowiedz
  7. Aneta  2 stycznia 2016 00:05

    Ciekawe propozycje 🙂

    Odpowiedz
  8. framboise  3 stycznia 2016 15:55

    podoba mi sie 🙂

    Odpowiedz
  9. Anita  7 stycznia 2016 19:59

    oj przy moich gościach takie by nie przeszły 😀

    Odpowiedz
  10. bbo  12 stycznia 2016 21:14

    Podoba mi się wygląd przystawek. Z wielką dbałością o szczegóły.

    Odpowiedz
  11. Anna Turek  13 grudnia 2016 10:41

    Bardzo atrakcyjnie wyglądające przystawki. Aż się oczy cieszą na widok takich przysmaków. jednym zdaniem pysznie i dietetycznie. ja od dawna jestem wierną fanką marki Tovago. idealnie pasują do prowadzenia lekkiego i zdrowego stylu życia. Czy to pszenne czy kukurydziane są doskonałe w połączeniu ze świeżymi warzywami.

    Odpowiedz
  12. afrodyta  29 grudnia 2016 15:30

    Zdrowo i szybko.Takie przepisy lubię!

    Odpowiedz
  13. efffciaa  11 maja 2017 16:38

    Bardzo fajne są takie przekąski , nie tylko dlatego , że są łatwe i szybkie w wykonaniu , ale i smaczne 🙂 i co najważniejsze ładnie i kolorowo zapełniają stół , a o to chodzi właśnie 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany