Szybkie danie: Makaron z tuńczykiem i oliwkami

makaron-z-oliwkami

Składniki na danie – Makaron z tuńczykiem i oliwkami:

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 500g
  • słodka śmietanka 18% – 150ml
  • oliwki – 150g
  • czosnek – 5 ząbków
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • tuńczyk kawałki w sosie własnym -2  puszki (ok. 240g)
  • pieprz, sos sojowy do smaku
  • parmezan

 

Wykonanie:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować.
  2. Do garnka wlać śmietankę, dodać oliwki i wyciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Doprawić do smaku pieprzem, sosem sojowym i zagotować.
  4. Następnie dodać makaron, tuńczyka i posiekaną natkę pietruszki.
  5. Wymieszać, podgrzać i wyłożyć na talerze. Każdą porcję posypać świeżo startym parmezanem.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (182 głosów, średnia: 4,66 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  5 marca 2014 07:01

    Bardzo fajny pomysł na obiad dla zabieganych zapracowanych kobiet.

    Odpowiedz
  2. bbo  5 marca 2014 19:16

    Dobry pomysł na obiad dla całej rodziny 🙂

    Odpowiedz
  3. martucha180  15 marca 2014 11:13

    I szybki! I prosty!

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  1 marca 2015 14:37

    Fajny przepis. Szybki, a zarazem prosty.

    Odpowiedz
  5. efffciaa  18 kwietnia 2016 14:54

    Oliwek nie lubię i nie jadam , ale za to tuńczyka uwielbiam , chociaż jeszcze nie jadłam go w wersji z makaronem , zawsze albo z ziemniaczkami , albo z frytkami 🙂

    Odpowiedz
  6. blogujemytestujemy  20 czerwca 2016 11:57

    Bardzo lubię tuńczyk,ale w tej wersji z makaronem i serem jeszcze nie jadłam…Zapisałam sobie przepis i chętnie spróbuję z go z makaronem,nie wiem tylko czy zdecyduję się zapiekać ze serem,ale może zaryzykuję

    Odpowiedz
  7. marcia7  15 sierpnia 2016 21:07

    idealnie dla zagonionych kobiet

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany