Szybkie danie: Makaron z tuńczykiem i oliwkami

makaron-z-oliwkami

Składniki na danie – Makaron z tuńczykiem i oliwkami:

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 500g
  • słodka śmietanka 18% – 150ml
  • oliwki – 150g
  • czosnek – 5 ząbków
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • tuńczyk kawałki w sosie własnym -2  puszki (ok. 240g)
  • pieprz, sos sojowy do smaku
  • parmezan

 

Wykonanie:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować.
  2. Do garnka wlać śmietankę, dodać oliwki i wyciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Doprawić do smaku pieprzem, sosem sojowym i zagotować.
  4. Następnie dodać makaron, tuńczyka i posiekaną natkę pietruszki.
  5. Wymieszać, podgrzać i wyłożyć na talerze. Każdą porcję posypać świeżo startym parmezanem.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (183 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...