Szybkie danie z grilla: Udka z kurczaka z chili i kolendrą
Czas przygotowania dania udka z kurczaka z chili i kolendrą : 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 600 g udek z kurczaka bez kości,
– 1 kostka rosołowa Knorr – Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem,
– ¼ łyżeczki papryczki chili (świeżej bądź w proszku),
– 1 pęczek świeżej kolendry,
– 5 łyżek oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
- Kostkę Knorr rozkrusz i dodaj do niej oliwę – w ten sposób przygotujesz pyszną marynatę do mięsa. Pokrój kolendrę, połącz z kostką. Dodaj chili i wszystko precyzyjnie wymieszaj.
- Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka. Następnie włóż je do schłodzenia do lodówki na 15 minut.
- Rozgrzej grilla i ułóż na nim mięso. Udka smaż po 5 minut z każdej strony. Gotowe danie serwuj z letnią sałatką ze świeżych warzyw.