Szybkie danie: Włoskie spaghetti bolognese

Wloskie-Spaghetti-Bolognese-0

Yves Rocher

czas przygotowania: ½ h

ilość porcji: 3-5

Składniki na danie – Włoskie spaghetti bolognese:

– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Bolognese

– ½ kg mięsa mielonego

– 1 dojrzały czerwony pomidor

– 1 średniej wielkości cukinia

– 1 cebula

– 2 ząbkiczosnku

– 3 łyżki oleju

 

Przygotowanie:

1.     Cukinię umyj i pokrój w półplastry, a cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę.

2.     Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone warzywa.

3.     Dodaj mięso mielone i wszystko razem smaż jeszcze około 8 minut. Od czasu do czasu mieszaj.

4.     Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do 250 ml wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.

5.     Pomidora umyj i pokrojonego w kostkę dodaj do mięsa. Potrawę duś jeszcze przez 3 minuty.

6.     Podawaj z makaronem.

Wskazówka: Makaron można posypać serem żółtym, aby podkreślić smak potrawy.

 

 

Przepis powstał w ramach programu kulinarnego Knorr „Prosty przepis na dziś!”.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (152 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  18 marca 2014 11:04

    A jakieś dania bezglutenowe macie w swoim menu?

    Odpowiedz
  2. Redakcja KobietaMag.pl  18 marca 2014 11:16

    Postaramy się coś poszukać

    Odpowiedz
  3. martucha180  18 marca 2014 18:35

    Z góry dzięki!

    Odpowiedz
  4. bbo  18 marca 2014 19:41

    Ja mogę się wszystkim zajadać, byle nie za dużo 🙂

    Odpowiedz
  5. Aneta  3 czerwca 2015 12:54

    Uwielbiam spaghetti bolognese! Często jem 😉

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany