Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

warkocz-z-indyka-z-sosem-piri-piri

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

Składniki:

  • – filet z indyka – 600g
  • – sól do smaku
  • – pieprz do smaku
  • – olej – 2 łyżki
  • – młody szpinak – 3 garście
  • – sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri „Tarsmak” i położyć na młodym szpinaku.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (208 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...