Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

warkocz-z-indyka-z-sosem-piri-piri

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

Składniki:

  • – filet z indyka – 600g
  • – sól do smaku
  • – pieprz do smaku
  • – olej – 2 łyżki
  • – młody szpinak – 3 garście
  • – sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri „Tarsmak” i położyć na młodym szpinaku.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (159 głosów, średnia: 4,72 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  26 stycznia 2015 13:45

    Fauny pomysł na obiad.

    Odpowiedz
  2. martucha180  26 stycznia 2015 18:35

    Pięknie sie prezentuje na talerzu.

    Odpowiedz
  3. Aneta  7 grudnia 2016 12:12

    Zapisuję do wypróbowania! 🙂

    Odpowiedz
  4. Bella11  29 grudnia 2016 07:44

    Proponuję szybkie obsmażenie i do piekarnika na 5 min by nie był suchy.

    Odpowiedz
  5. Tereniasz  30 marca 2018 20:00

    Mniam!!!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany