Szybkie danie: Sałatka makaronowa z serem feta i groszkiem

salatka-makaronowa-z-feta-i-groszkiem

Składniki na danie – Sałatka makaronowa z serem feta i groszkiem:

  • Makaron Lubella Świderki (1 op.)
  • Groszek mrożony (1 op.)
  • Ser feta (1 kostka)
  • Mięta świeża (20 g)
  • Oliwa z oliwek (50 ml)
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Miętę grubo siekamy, mieszamy z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Groszek obgotowujemy w gorącej, posolonej wodzie, a następnie studzimy. Pokruszoną fetę i groszek mieszamy z makaronem i polewamy całość dresingiem miętowym.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (182 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...